Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Branković: "Do sada nisam iskusio ovakvu atmosferu u Draženovom domu, a sa Zvezdom još ne možemo igrati 40 minuta"

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 22.03.22. | 13:32

Okornovu Cibonu je prepoznala i zagrebačka publika, što je veliki impuls za mlade Vukove

Sakupilo se puno teških i neugodnih poraza u Ciboninim okršajima s Crvenom zvezdom od one 2014. i osvajanja ABA lige. Uglavnom su to bile utakmice koje su se pretvarale u jednosmjernu ulicu pa bi na koncu samo bilo pitanje do koliko će Beograđani izbrojati. Bilo je, istini za volju, i nekih egal utakmica, ali rijetko koje poput ove jučerašnje u Draženovom domu. U kojoj je primjerice Nikola Kalinić igrao preko 30 minuta, a Dejan Radonjić u razmaku od samo dvije minute bio prisiljen zvati dva time outa. Bez obzira na zgusnut raspored Zvezde i izostanke Austina Hollinsa i Branka Lazića, Cibosi su odigrali možda i ponajbolju utakmicu sezone u skladu sa svojim mladenačkim, tvrdoglavim i nepopustljivim gardom.

Poraze nikada ne treba slaviti, to je sasvim jasno, i to je nakon utakmice podvukao i trener Gašper Okorn istaknuvši da je „razočaran što njegovi izabranici nisu zgrabili pobjedu“, no ovu se momčad teško može razbiti. Protiv Zvezde su stigli novi argumenti koji idu u prilog toj tezi. Osim sjajnih Amara Gegića i Tonija Nakića, jučer se svidio i Danko Branković. Osobito na početku utakmice kada je s osam poena u nizu držao Cibonu iznad vode. Ognjen Kuzmić ga nije mogao braniti pa ga je zbog toga Radonjić zacementirao na klupu. Do kraja je Branković zabio 17 uz šest skokova za 28 minuta na parketu. Nakon utakmice je nahvalio suigrače, ali i dodao kako Cibona ima još mjesta za napredak.

“Igrali smo tešku utakmicu protiv momčadi koja je najbolja u ligi, s najboljim rosterom po mom mišljenju. Mi smo se oduprijeli koliko smo mogli, i preponosan sam na momčad i na trenera. Bilo je malo poena sve do posljednje četvrtine. Na obrani još trebamo raditi. Napad je bio u redu i kada se igrači i tribine probude na ovakav način to je najljepši osjećaj na svijetu“, komentirao je centar zagrebačkog sastava. Dodao je i da se osjetila razlika u kvaliteti između Vukova i beogradskog sastava.

„Sa Zvezdom se ne može igrati 40 minuta, barem mi to još ne možemo. Još nismo na tom nivou. Mi smo planirali igrati 27 minuta s njima, a igrali smo cijelu utakmicu. Stvarno smo dali sve od sebe i sada se pripremamo za Zadar. Želio bih samo zahvaliti svim navijačima što su došli u ovakvom broju, na ovakvu utakmicu i drago mi je što smo im pružili odličnu, atraktivnu partiju s puno zakucavanja, trica i mislim da su zaslužili ovo“.

Draženov dom je sinoć bio i solidno popunjen. Trebalo je zagrebačkoj publici malo vremena da zagriju glasnice, a kako je utakmica odmicala svome kraju, navijanje je postajalo sve glasnije. Brankovića i suigrače je posbeno dirnula pjesma kojoj su ispraćeni s parketa.

„To je nemoguće. Otkako sam ovdje to još nisam doživio ovo mi je prvi put da je publika pristigla u ovolikom broju i stvarno hvala svima i da nastave dolaziti na ovakve utakmice. Nama to puno znači“.



Tagovi

ABA ligaCibonaCrvena zvezdaDanko BrankovićGašper Okorn

Ostale Vijesti