Ivana Ivanovic/PIXSELL
Ivana Ivanovic/PIXSELL

Božić nakon još jednog MVP izdanja: "Mnoge momčadi kradu naš sistem, usporedba s Livajom mi laska"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 18.02.24. | 08:03

Najbolji igrač Zadra i trener

Košarkaši Zadra pobjednici su ovosezonskog izdanja Kupa Krešimir Ćosić, nakon što su u finalu završnog turnira u Splitu svladali Cibonu sa 80-68 (13-12, 25-15, 23-27, 19-14).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Najbolji igrač utakmice bio je nevjerojatni Luka Božić s prvim triple-double učinkom u povijesti ovog natjecanja. Naravno, nakon takve utakmice, nije ga zaobišla nagrada MVP-a finala.

"Jako teška utakmica, finale je posebno za igrati. Zahvaljujem navijačima što su nam priredili domaću atmosferu sve tri utakmice, teško da bismo bez njih postigli ovaj rezultat. Zahvaljujem treneru što ima povjerenje u mene, pomoćnim trenerima koji su pripremili ekipu, fizioterapeutima, kondicijskom treneru. Kad dobro igraš to je poticaj da nastaviš raditi, Bog nagrađuje rad i trud. Fokusirao sam se na ove utakmice, ne bi bilo fer da razmišljam o bilo čemu drugome", rekao je Bjelovarčanin pa dodao:

"Mnoge momčadi kradu naš sistem, uzimaju dosta stvari od nas. Igramo dosta modernu košarku, svi možemo igrati licem, preuzimati, složni smo i teško je igrati protiv takve momčadi. Igrao sam kao da mi je svaka utakmica posljednja. Nismo razmišljali o osvajanju ili doživljavali da bi to bilo sporedno natjecanje, jako nam je drago zbog navijača i nas. Laska mi usporedba s Livajom, ali ne volim se uspoređivati s drugima, svatko je pojedinac za sebe", zaključio je Božić.

Trener Zadra Danijel Jusup naglasio je kako je momčad potrošilo četvrtfinale protiv Splita, a uz to je dodao:

''Zahtjevna utakmica za nas. Bez obzira na kratku rotaciju, imaju šest jako dobrih igrača, a mi smo imali jako težak put do finala. Ni ja sam nisam znao kako ćemo danas izgledati, jutros sam igrače pustio da spavaju koliko hoće i šetaju, ali bio sam optimističan kad sam ih vidio kako se zagrijavaju. Danas nas je poslužio šut uz briljantno izdanje Luke Božića, a i svi drugi su napravili svoj dio posla. Ovi momci pokazuju veliki karakter, napravili smo selekciju dobrih ljudi koji svaku utakmicu idu do kraja i čestitam im na tome. Čestitam i navijačima, to je u Hrvatskoj rijetkost za vidjeti i trebamo to držati kao malo vode na dlanu. Ni jedna ekipa nije imala primjedbe na suđenje, i to treba naglasiti, i to je neophodno da bi košarka išla pravim putem'', rekao je Jusup.(G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Luka BožićKup Krešimira Ćosićahrvatski košarkaški kupKK Zadar

Ostale Vijesti