undefined
undefined

Boston igrom u reketu ugušio Warriorse, Horford pao na gležanj Curryju i ozlijedio ga (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 09.06.22. | 06:53

Ukoliko se pokaže da je Stephova ozljeda ozbiljnijeg karaktera, Boston može staviti šampanjac na hlađenje

Kada Stephen Curry i Klay Thompson kombinirano nabroje 56 poena, uz 11 ubačenih trica, to obično znači da je na kraju večeri Golden State uhvatio pobjedu. No ne i u trećoj utakmici NBA finala – Boston se nametnuo fizikalijama, izdominirao reketom i slavljem 116:100 ponovno preuzeo vodstvo u seriji.

Keltima ovog puta nije bila potrebna nekakva luđačka trica, jer su imali raspoložene igrače u reketu, pa su tako zabili 52 poena iznutra, nasuprot skromnih 26 Warriorsa, a pritom su zabili 22 poena iz drugih prilika, a Golden State duplo manje.

Stoga će malo značiti Steveu Kerru što su mu na vrhu najefikasnijih igrača Curry i Thompson, večeras je njegovom sastavu nedostajao doprinos „pomoćne radne snage”.

Ali i doprinos jednog od najvažnijih igrača - Draymond Green je odigrao jednu od svojih najlošijih playoff utakmica u dosadašnjoj karijeri. Green je bio van ritma od starta, napadački se nikako nije mogao zahuktati i na kraju je utakmicu završio s dva poena, četiri skoka, tri asista i isključenjem zbog pet penala. Zabio je najmanje poena u jednoj playoff utakmici, izjednačio je svoj najgori plus/minus (-13), po drugi puta je zaradio pet faula te je zabilježio prvu utakmicu od 2018. bez ukradene lopte.

No Warriorsi mogu živjeti bez značajnijeg Greenovog napadačkog doprinosa, on je ionako najviše potreban pod svojim košem, u obrambenom dijelu igre. A u ovoj utakmici je bio neprepoznatljiv. Čak nije uspio nametnuti niti onu svoju mentalnu masažu suparnicima i sucima, kojom obično tjera vodu na svoj mlin. Kasnio je u preuzimanjima, redovito je gubio borbu za skokove i generalno je djelovao kao igrač manje za Golden State.

„Igrao sam kao govno”, reći će iskreno nakon utakmice.

Zato su Jaylen Brown (27 poena), Jayson Tatum (26 poena) i Marcus Smart (24 poena) bili na potrebnoj visini zadatka. Svojim su izdanjem postali prvi trio s barem 20 poena, pet skokova i pet asista još od 1984. i Abdul Jabbara, Magica i Michaela Coopera. Bostonova trojka je prva kojom je to pošlo za rukom dva puta u istom doigravanju.


Pa iako je trojac odigrao sjajnu utakmicu, ovog je puta Robert Williams III bio možda i ključni čovjek sastava Imea Udoke. Radio je nered pod oba koša, stavio osam poena uz deset skokova i čak četiri blokade.


Vrhunska je bila i obrana Celticsa u ovoj utakmici, osobito na Curryju u zadnjoj četvrtini u kojoj su najboljeg šutera u povijesti natjerali na četiri izgubljene lopte, ali ga i limitirali na samo četiri šuta, od kojih je tek jedan prošao kroz obruč. Warriorsi su uspjeli zabiti skromnih 11 poena u prvih deset minuta posljednje dionice.

Sa svime navedenim bi Kerr mogao živjeti, ali zbog jedne stvari će strateg Warriorsa teško zaspati. Naime, u jednoj borbi za loptu u zadnjoj četvrtini, Curry se bacio za loptom na parket, a u gužvi koja je nastala, Al Horford mu je pao na lijevu nogu, nakon čega se playmaker Warriorsa odmah uhvatio za gležanj. Nastavio je igrati, ali uz vidno šepanje.

Winslow Townson-USA TODAY SportsWinslow Townson-USA TODAY Sports

Ne mogu ništa reći u ovom trenutku, znat ćemo više sutra nakon pretraga”, kratak je bio trener GS-a.

Nakon odigrane tri utakmice, Boston ima više zabilježenih poena, skokova, asistencija i blokada. A i bolji im je postotak šuta iz igre kao i za tri poena.

Ako se Curryjeva ozljeda pokaže značajnijom to bi značilo i kraj puta za Golden State. Boston se zahuktao u ovom času, a bez usluga svog najboljeg igrača, Kerr je svjestan da je ova serija završena.


NBA finale, treća utakmica

Boston - Golden State 116:100 (Boston vodi s 2:1 u seriji)

četvrta utakmica igra se u subotu u 03.00


Tagovi

NBA finaleBoston CelticsGolden State WarriorsStephen CurryDraymond GreenJayson TatumJaylen BrownKlay Thompson

Ostale Vijesti