Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports
Jayne Kamin-Oncea-USA TODAY Sports

Bookerovih 48 u derbiju, monstruozan poster Brodiea nad Gobertom, jako loša večer Bogdanovića (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 18.01.22. | 08:47

Veliki preokret Atlante protiv Bucksa, a naravno da ga je pokrenuo Young koji je odigrao još jednu sjajnu utakmicu.

Ljubitelji košarke sinoć su mogli uživati u šest NBA utakmica. Velikih iznenađenja nije bilo, ali je zato bilo iznimno kvalitetne košarke. Pregled započinjemo ogledom Atlante i Bucksa u kojem je domaćin u State Farm Areni došao do pobjede 121:114 nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu.

Giannis i kad nije na razini dođe do 27 poena, 6 skokova i isto toliko asistencija, među Jelenima je ipak najbolji bio Middleton s 34 poena, 7 skokova i 4 asistencije, dok je predvodnik Atlante bio – a tko drugi – Trae Young koji se na kraju zaustavio na 30 poena, 4 skoka i 11 asistencija.

Zanimljivo je da su oba trenera koristila svega devet igrača u svakoj momčadi. U redovima domaćina je cijela prva petorka, zajedno sa večeras šestim igračem Danilom Galinarijem, bila dvocifrena.

Što se tiče gostiju, izuzev prethodno spomenutog dvojca, valja pohvaliti šuterski jako raspoloženog Pata Connaughtona koji je šutirao trice 4 od 5, na kraju je dogurao do 14 poena, a pritom je imao i 6 skokova, 2 asistencije i 1 ukradenu loptu.

Obje momčadi danas su bile bez dva važna igrača. Domaćinu su nedostajali Bogdan Bogdanović i Clint Capela, dok su gosti bili lišeni usluga Brooka Lopeza i Jruea Holidaya.

Prvo ime utakmice bio je Trae Young koji je u posljednjoj četvrtini zabio daleku tricu dvije minute prije kraja, s tim da je u posljednjih 12 minuta skupio 15 poena. Zanimljivo, Young je s linije slobodnih bacanja bio nepogrješiv, imao je 14/14, a ova pobjeda od velikog je značaja za Hawkse koji su upali u rezultatsku krizu.

„Nadamo se da je ovo odličan moment da preokrenemo neke stvari i da skupimo neke važne pobjede“, rekao je Trae Young poslije utakmice, dok je trener Atlante Nate McMillan, koji je u drugom poluvremenu zaradio tehničku, dao svoje viđenje utakmice na sljedeći način.

„Nekad takve stvari (njegova tehnička, op.a.) mogu preokrenuti utakmicu. Pomoglo nam je večeras, tako da prihvaćamo platiti kaznu“, istaknuo je nekoć sjajni obrambeni igrač, a od ove sezone i glavni trener Hawksa.

Druga utakmica koja je također bila iznimno zanimljiva ona je u kojoj su snage odmjerili LA Lakersi i Utah Jazz. U Crypto.com Areni u Los Angelesu, domaćin je na kraju slavio rezultatom 101:95. Sjajnu utakmicu odigrao je LeBron James (25 poena, 7 skokova, 7 asistencija, 1 ukradena lopta i 1 blokada), potez večeri je monstruozno zakucavanje Westbrooka nad Gobertom, dok treba reći kako je Bogdanović odigrao najlošiju utakmicu ove sezone te je za 32 minute skupio 5 poena, 2 skoka, 6 asistencija uz šut iz igre 1/9, a tome još treba dodati i dvije izgubljene lopte.

Bio je ovo prvi ogled ove dvije momčadi od početka sezone, dok će Babo priliku za revanš dobiti 16. veljače, ponovno u LA-u.

Za kraj, spomenimo i sjajnu večer Sunsa u AT&T Areni koji su u derbiju svladali San Antonio Spurse rezultatom 107:121. Devin Booker bio je van svih granica, skupio je 48 poena, 5 skokova i 6 asistencija, a domaćinu nisu pomogle ni odlične role Poeltla (23 poena, 14 skokova i 4 asistencije) te Murraya (18 poena, 8 skokova i 4 asistencije).

Spursi oduvijek osjećaju poseban naboj kad na suprotnoj strani stoje Sunsi, a cijelo rivalstvo je dobilo dimenziju više 2007. godine u doigravanju u kojem su Spursi na kraju slavili rezultatom 4:2 u Konferencijskom polufinalu. Te iste godine je Popovicheva momčad otišla do kraja, u finalu je pometen Cleveland LeBrona Jamesa, a utakmica protiv Sunsa za njih je na neki način bilo finale prije finala.

Što se tiče sinoćnjeg ogleda, osim Bookera, sjajan je bio i Paul s 15 poena i 12 asistencija, Biyombo je odlično 'glumio' Aytona, dok su kod domaćina šestorica igrača na kraju bila dvoznamenkasta.

NBA, 18. siječnja

Atlanta – Milwaukeee 121:114

Orlando – Portland 88:98

Miami – Toronto 104:99

Dallas – OKC 104:102

SAS – Phoenix 107:121

LA Lakers – Utah Jazz 101:95


Tagovi

Devin BookerTrae YoungBojan BogdanovićNBAAtlanta HawksSan Antonio SpursPhoenix SunsMilwaukee BucksLos Angeles LakersUtah Jazz

Ostale Vijesti