USA Today Sports
USA Today Sports

Bojimo se da je ozbiljna karijera Klaya Thompsona gotova

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 15:19

Valja biti potpuno realan i suočiti se s time da je Klay svoje uvjerljivo najbolje dane košarci već dao.

Jako loše vijesti stigle su u srijedu iz Kalifornije.

Trostruki NBA prvak i jedan od najboljih šutera koje je povijest NBA vidjela, Klay Thompson, za vrijeme treninga je doživio ozljedu Ahilove tetive desne noge. Događaj je tim tragičniji jer se dogodio nakon što je igrač Golden State Warriorsa prosjedio cijelu (produženu) 19/20 sezonu, nakon što je polomio križni ligament lijevog koljena u šestoj utakmici NBA finala 2019.

U četvrtak ga čeka magnetna rezonanca nakon čega će se točno znati ozbiljnost ozljede, no u novinarske stupce već je prodrla vijest kako procjene nisu najoptimističnije. Za manje od tri mjeseca navršiti će 31 godinu, a ako je zaista ozljeda najgoreg karaktera, to znači da će ili izbivati još jedan dugi period s terena, ili da će njegove performanse znatno opasti. Ili oboje.

Još je svjež primjer njegovog donedavnog suigrača DeMarcusa Cousinsa, koji je također prošao kroz kombinaciju ove dvije teške ozljede u kratkom roku, doduše na istoj nozi. Samo četiri dana nakon monstruozne partije kojom je ušao u neke povijesne knjige (upisavši 44 poena, 24 skoka i 10 asistencija protiv Chicago Bullsa), Cousins je na utakmici s Houston Rocketsima potrgao Ahilovu tetivu.

Nakon nje nikad nije bio isti, prethodno četverostruki All-Star igrač spao je na to da ga momčadi potpisuju za mid-level exception (i to onaj manji, poreznički). Nakon što s Warriorsima nije uspio osvojiti naslov, potpisali su ga Los Angeles Lakersi na godinu dana, no sredinom kolovoza doživio je novu veliku ozljedu, onu križnog ligamenta. Razumljivo, pola godine kasnije Lakersi su ga otpustili i danas je bez kluba.

Stoga pogled na nebo iznad karijere Klaya Thompsona otkriva crnilo. Prognoza nije dobra, a osim toga, ovaj scenarij stavlja u jako težak položaj i same Warriorse, koji su ovom ubojitom šuteru dali petogodišnji ugovor od 190 milijuna godina. Od njega je prošla svega jedna jedna godina, a samo ove će Thompson zaraditi 35.4 milijuna, dok ga one zadnje sljeduje nevjerojatnih 43.2 milijuna dolara.



Tagovi

Klay ThompsonozljedaGolden State WarriorsNBA

Ostale Vijesti