Bojan Bogdanović briljirao u pobjedi nad Šarićem, pet blokada Ivice Zubca (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 29.10.19. | 07:47

Najbolji hrvatski košarkaš odigrao je sjajnu utakmicu.

Sinoć smo gledali 11 okršaja u NBA ligi, a nastupila su i četvorica Hrvata.

Košarkaši Utah Jazza u neizvjesnoj su, i vrlo izjednačenoj, utakmici pobijedili Phoenix Sunse rezultatom 96-95, a najbolji u redovima pobjedničke momčadi bio je Bojan Bogdanović. 'Babo Beretta' je zabio 29 poena, bio je stopostotan s crte slobodnih bacanja, šut za tri okruglih 50% (4/8) uz šut iz igre za dva poena 8/13. Odličnoj šuterskoj večeri pridodao je pet skokova te po dvije asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu.

U tom kontekstu, zanimljiva je izjava Chrisa Paula od prije nekoliko dana kada je Bogdanovićev potpis za Utahu proglasio najpotcjenjenijim pojačanjem ovog ljeta.

 

 

Imao je Bogdanović najveću minutažu u redovima Jazza od 37 minuta, koliko je imao još samo i Donovan Mitchell koji je upisao 25 poena, uz sličan učinak u ostalim rubrikama (3a, 2s, 2u). Uz to, Mitchell je pogodio slobodno bacanje za pobjedu momčadi iz Salt Lakea. Treba spomenuti kako je Rudy Gobert upisao double-double učinak s 14 poena i 18 skokova.

U redovima poraženih Sunsa najbolji je bio Devin Booker s 21 poenom, dok je Ricky Rubio upisao double-double učinak sa po 10 poena i skokova, uz osam asista. Hrvatski košarkaš Dario Šarić za 21 minutu na parketu abio je skromna četiri poena, uz tri asistencije i skok.

 

 

 

 

 

 

Hrvatski centar Ivica Zubac dobio je sasvim solidnih 20 minuta na parketu Staples Centra gdje su domaći LA Clippersi pobijedili Charlotte  Hornetse 111-96. Mladi Zubac postigao je sedam poena uz šest skokova i fantastičnih pet blokada, a predvodio ih je, tko drugi, nego Kawhi Leonard s 30 poena, sedam skokova, šest asistencije,. Tri blokade i dvije ukradene lopte. Sekundirao mu je Lou Williams s klupe s 23 poena.

Hornetse je predvodio Terry Rozier sa 17 poena, dok je Devonte Graham s 14 poena i 12 asistencija stigao do double-double činka, kao i Cody Zeller sa istim brojem poena, ali i 13 skokova.

Zubca je pohvalio i Leonard izjavivši da misli da je „nebo granica za njega. On može biti veoma dominantan centar.“

 

 

 

 

Mario Hezonja nije uspio pomoćipuno svom Portlandu koji je izgubio na gostovanju kod San Antonija rezultatom 113-110. Hezonja je za 19 minuta na parketu upisao osam poena i šest skokova, dok su ih predvodili Damian Lillard s 28 te CJ McCollum s poenom manje.

U redovima Spursa, najbolji je bio DeMar DeRozan sa 27 poena, dok je Derrick White s klupe zabio 21 poen.

 

 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Lou WilliamsKawhi LeonardDeMar DeRozanMario HezonjaIvica ZubacDario ŠarićBojan Bogdanović

Ostale Vijesti