Bogdanoviću 35 poena u pobjedi Utaha, rekord karijere za Jokića, Dončić za promjenu maestralan (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 07.01.20. | 08:57

Izvrstan dan u NBA ligi je za nama…

Prva s kojom otvaramo današnji pregled je ona između Utaha našeg Bojana Bogdanovića te veoma interesantne Nole. Utakmica je završila rezultatom 128:126, a najbolji pojedinac susreta bio je hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović koji je odigrao nesvakidašnju utakmicu upisavši 35 poena, ali je zato rubrika asistencije i skokovi ostala prazna.

Posebno je dominantan bio hrvatski reprezentativac u posljednjoj četvrtini kada je zabio deset poena svoje momčadi u nizu, a treba reći kako je bio stopostotan sa linije slobodnih bacanja.

Valja istaknuti i pobjedu Denvera protiv Atlante, a utakmica je završila rezultatom 123:115. Prvo ime susreta, a vrlo vjerojatno i cijele večeri u NBA ligi, bio je srpski centar koji je odigrao utakmicu za pamćenje. Naime, Jokara je ubacio 47 poena, što je za njega rekord karijere, a uz to je upisao i osam skokova, pet asistencija i dvije ukradene lopte.

U njegovoj momčadi jako dobar je bio i Will Burton (28p, 9s, 5a), dok je kod suparnika već standardno prvo ime bio Trea Young (29p, 4s, 12a), a posebno se svidio u jednoj akciji kada je jednim driblingom kroz noge izbacio pola suparničke obrane.

Kakva bi to večer bila da nas ponovno ne oduševi maestralni Luka Dončić? Njegov Dallas slavio je protiv Chicago Bullsa rezultatom 118:110, a Luka je upisao drugu uzastopnu utakmicu koju je završio sa triple-double učinkom. Zabio je izvrsnih 38 poena, a k tome je upisao još i 11 skokova, 10 asistencija i jedna blokada.

Za kraj treba istaknuti i pravu malu školu košarke koju su Spursi očitali Bucksima. Greggova družina slavila je rezultatom 126:104, a najbolji kod domaćina bio je DaMar DeRozan sa 25 poena, tri skoka i sedam asistencija, dok je dosta zanimljivu partiju odigrao i Patty Mills koji je ubacio 21 poen, a baš kao Bojan Bogdanović, ostale rubrike poput asistencija i skokova ostale su prazne. Nadalje, treba istaknuti i Giannisov učinak, a on je bio 24 poena, 12 skokova i osam asistencija, a zanimljivo je kako je trice šutirao 0/5.

Rezultate svih utakmica pogledajte u nastavku teksta:

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Bojan BogdanovićTrae YoungNikola JokićDeMar DeRozan

Ostale Vijesti