Kelley L Cox-USA TODAY Sports
Kelley L Cox-USA TODAY Sports

Bogdanović trpao i asistirao s poda za metlu protiv Warriorsa, Šarić startao pa izgubio (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 05.01.23. | 08:18

Pokazao je Bojan još jednom da bi bio zgodan dodatak nekoj momčadi koja se bori za naslov, ali za sada i dalje trpa za sastav koji je na omjeru od 11 pobjeda i 30 poraza

Na minutu i 30 sekundi do kraja i vodstva Detroita 114:112 Bojana Bogdanovića su udvojili Klay Thompson i Anthony Lamb, znajući da im iz njegovih ruku prijeti najveća opasnost. Hrvatski košarkaš je fino prepoznao situaciju, odigrao dodavanje iza leđa za usamljenog Sadiqqa Beya koji tricom donosi veliku prednost gostima na minutu i 24 sekunde do kraja.

Onda se upalio Klay Thompson pa prvo teškim polaganjem zatim i tricom iskoristio loše odluke Pistonsa koji su u zadnja tri napada pogodili tek bacanja oporavljenog Killiana Hayesa. Semafor je pokazivao mrtvi egal 119:119, ali i tek sekundu do isteka vremena.

No i to je bilo dovoljno Beyu da primi loptu iz auta pa onda iz okreta provuče kroz obruč nevjerojatno tešku tricu i ovjeri ovosezonsku metlu Pistonsa nad aktualnim prvacima.

Svega toga, međutim, ne bi bilo da momčad Dwanea Caseya u igri nije držao Bogdanović novom sjajnom partijom. Babo je ponovno bio šuterski vruć, za 33 minute na parketu zabio je 29 poena, iz igre je šutirao 19/15, a trice 5/6. Učinku je pridodao i pet asista, četiri skoka i dvije ukradene lopte.

Pokazao je Bojan još jednom da bi bio zgodan dodatak nekoj momčadi koja se bori za naslov, ali za sada i dalje trpa za sastav koji je na omjeru od 11 pobjeda i 30 poraza, a istaknuo se i šmekerskim asistom u prvoj četvrtini. Pao je Babo na parket, pa onda iz sjedeće pozicije loptu dobacio Jalenu Durenu za brutalno zakucavanje.

Pistonsi su ovog puta imali još petoricu dvoznamenkastih čime su poništili novu veliku partiju Thompsona koji je stavio okruglih 30 poena i time je kroz tri utakmice vezao seriju od 114 poena, što mu je najefikasniji takav niz u karijeri (prije toga je zabio 54 Atlanti i 31 Portlandu).

Thompsonu je fino sekundirao Jordan Poole koji je utakmicu završio s 24 poena, šest asista i pet skokova.

Priliku da od starta utakmice pokaže što zna i može od početka utakmice zaradio je i Dario Šarić. Ali ni to nije pomoglo Phoenixu da izbjegne četvrti poraz zaredom. Ovog puta je Cleveland bio bolji s rezultatom koji je rijetkost u današnjem NBA-u, Cavaliersi su slavili sa 90:88.

Šarić je, dakle, startao, igrao ukupno 19 minuta i za to vrijeme zabio deset poena (šut 4/7, trice 2/3) i dodao imao četiri skoka i jednu asistenciju.

Clevelandu je pobjedu u tijesnoj utakmici donio Evan Mobley, dok su u pobjedničkom sastavu najefikasniji bili Caris LeVert s 21 poenom i Donovan Mitchell s poenom manje.

A Sunsi se i dalje muče bez Devina Bookera, Chris Paul je u izostanku svog bekovskog partnera stavio 25 poena uz osam asista, dok je Deandre Ayton zabio 15 uz 18 skokova.

Što tek reći za čudnovatu družinu iz Chicaga. Njihova up and down sezona je sinoć dobila novi zaplet – pobjedom nad Brooklynom koji su imali niz od 12 pobjeda zaredom, Bullsi su pokazali da ih motiviraju samo najteži protivnici i da je nevjerojatno da momčad koja u svojim redovima ima DeMara DeRozana, Zacha LaVinea i Nikolu Vučevića ima omjer 17-21, uz sve probleme koji ih muče tijekom sezone.

Ali Bullsi su ostali vjerni sebi i sa 121:112 zaustavili najbolji niz lige. DeRozan i Patrick Williams su u pobjedi zabili 22 poena, a Netsima nije pomogla niti nova briljantna partija Kevina Duranta od 44 poena (šut 15/22, trica 5/10).

Nepredivdljivu večer zaokružili su Lakersi slaviši protiv Miamija 112:109. Sastav iz LA-a je bio bez usluga Anthonyja Davisa i LeBrona Jamesa, a za Heat su sinoć igrali Jimmy Butler, Bam Adebayo, Tyler Herro, Kyle Lowry, Victor Oladipo…

Lakerse je do pobjede nosio njemački razigravač Dennis Schröder s 32 poena, četiri skoka i četiri ukradene lopte.

NBA, REZULTATI

Sacramento – Atlanta 117:120

LA Lakers – Miami 112:109

Golden State – Detroit 119:122

New Orleans – Houston 119:108

Minnesota – Portland 113:106

Chicago – Brooklyn 121:112

Toronto – Milwaukee 101:104 (produžetak)

New York – San Antonio 117:114

Philadelphia – Indiana 129:126 (produžetak)

Orlando – Oklahoma 126:115

Cleveland – Phoenix 90:88

Charlotte – Memhpis 107:131



Tagovi

Bojan BogdanovićDetroit PistonsDario ŠarićPhoenix SunsGolden State WarriorsKlay Thompson

Ostale Vijesti