Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Bogdanović ostao bez suigrača i jednog od najboljih obrambenih igrača novijeg doba

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 02.07.22. | 08:45

I u NBA ligi svjedočimo brojnim transferima...

Kako pišu brojni američki mediji francuski košarkaš Rudy Gobert nastavit će karijeru u Minnesoti. U taj klub prelazi iz Utah Jazza čiji je bio član od 2013. godine.

Odmah nakon što su košarkaši Utaha svoj put u doigravanju okončali u prvom krugu, porazom od Dallasa, govorilo se o velikim promjenama u klubu iz Salt Lake Cityja, a sada su se te promjene počele i događati.

Francuski centar, tri puta najbolji obrambeni igrač NBA lige (2018., 2019. i 2021. godine) te tri puta sudionik All Star utakmice, odlazi u Minnesotu, a u suprotnom će se smjeru zaputiti Malik Beasley, Patrick Beverley, Walker Kessler, Jarred Vanderbilt i Leandro Bolmaro te čak četiri izbora prve runde drafta u nadolazećim godinama (2023., 2025., 2027. i 2029).

Za 30-godišnjeg Goberta Minnesota će biti drugi klub u NBA ligi u kojem će zaigrati, a s postojećom zvijezdom Wolvesa, Karl Anthony Townsom, činit će apsolutno najbolji centarski dvojac lige. Inače, Minnesota će time postati jedina momčad u ligi koja će imati dvojicu igrača s ugovorima vrijednima više od 200 milijuna američkih dolara. U pitanju su upravo dvojica spomenutih košarkaša.

U prošloj sezoni Gobert je kao član Utaha, tijekom 66 utakmica, imao prosjek od 15.6 poena i 14.7 skokova po susretu.

Također, na NBA tržištu aktivna su bila i oba finalista, Boston Celticsi i Golden State Warriorsi.

Warriorsi su potpisali dvogodišnji ugovor s bekom šuterom Donteom DiVincenzom vrijedan 9.3 milijuna dolara. DiVincenzo je u ligu stigao 2018. godine kada su ga u prvom krugu drafta izabrali Milwaukee Bucksi s kojima je i osvojio naslov prošle godine. No, u veljači ove godine Bucksi su ga razmijenili u Sacramento Kingse, da bi 1. srpnja postao slobodan igrač. Tijekom dosadašnje karijere je prosječno ubacivao 9.0 koševa uz 4.6 skokova i 2.5 asistencije.

Celticsi su se, pak, ojačali razigravačem Malcolmom Brogdonom (29), dosadašnjim članom Indiana Pacersa, za kojega su u drufom smjeru poslali Aarona Nesmitha, Daniela Theisa, Nika Stauskasa, Malika Fittsa, Juwana Morgana i i izbor prvog kruga drafta sljeddeće godine.

Brogdon je u NBA od 2016. godine kada su ga u drugom krugu drafta izabrali Bucksi, 2017. je osvojio nagradu za najboljeg novaka u ligi ispred našeg Darija Šarića, a 2019. je prešao u Indianu. U dresu Pacersa je prošle sezone prosječno postizao 19.1 poena, 5.9 asistencija i 5.1 skokova.

(Hina)


Tagovi

NBARudy Gobert

Ostale Vijesti