foto: USA Tiday Sports
foto: USA Tiday Sports

Bogdanova skora budućnost u NBA ovisit će o jednom drugom igraču

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.11.20. | 16:13

Srpski bek veoma je tražen igrač u kontekstu nadolazećeg free agencyja i mogao bi promijeniti sredinu.

Bogdan Bogdanović odličan je košarkaš, u to nema grama sumnje. A ovog će prijelaznog roka biti slobodan agent.

Prvi strijelac prošlog Svjetskog prvenstva u Kini i jedan od važnijih pojedinaca Sacramento Kingsa jedan je od najboljih igrača Srbije zadnje desetljeće, a zadnjih godinu je dana iznimno čest gost u trade glasinama.

Njegova vrijednost u NBA nije mala. Radi se o sposobnom strijelcu, a što je najvažnije – koristan je i s loptom i bez nje te kao takav na efikasan način uklopljiv u više različitih postavci napada. Zna kreirati šut sâm, ali isto tako pričekati na spot up poziciji s obzirom da je u pitanju elitni šuter.

Zime s 2019. na 2020. puno se pričalo o zamjeni kojom bi Bogdan završio u Los Angeles Lakersima dok bi u suprotnom smjeru otišao Kyle Kuzma. Od toga nije bilo ništa s obzirom da je preočito bilo da bi Kingsi tu bili debeli gubitnici, a nedugo potom je došlo i do određenih previranja u njihovim redovima.

Bogdanović je izrazio nezadovoljstvo svojim statusom u momčadi. Ne zbog plaće – koja jest premalena za igrača njegova kalibra – već zbog uloge u momčadi. Trener Luke Walton oslušnuo je njegove vapaje i promovirao ga u početnu petorku. No to je stvorilo probleme na drugom mjestu.

Buddy Hield, koji je povodom Bogdanove inauguracije izletio iz petorke, pobijesnio je, a sve je rezultiralo time da se i dan-danas ne javlja na Waltonove pozive i sva je vjerojatnost da će pobjedni natjecanja u tricama na All-Star vikendu napustiti glavni grad Kalifornije. Radi se o, prema glasinama, hirovitom igraču i ako klub ne uspije amortizirati situaciju, možda je za obje strane najbolje da promijeni dres.

Bogdan je svoj novi status opravdao. Prve dvije utakmice u seeding utakmicama u Orlandu odigrao je na visini, nakon čega je slijedila jedna loša u kojoj je zabio svega tri poena i upisao šut iz igre 1/15. Pogonjem inatom radi kritika, u preostalih pet utakmica upisao je prosjek od 23.6 poena po susretu.



Tagovi

Bogdan BogdanovićSacramento Kingsfree agencyNBA tradeovi

Ostale Vijesti