Biserka Petrović: Nudili su nam ogroman iznos za film o Draženu, ali smo odbili

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 09.06.20. | 12:26

Tko zna, možda se jednog dana i snimi igrani film o neprežaljenom košarkaškom virtuozu...

Svake godine na obljetnicu smrti hrvatske i svjetske sportske legende Dražena Petrovića izvuku se neke nove priče, momenti, detalji iz njegova života ili vezanih uz njega.

Ovaj put je Draženova majka Biserka za 24 sata ispričala jedan specifičan slučaj kada je Mitja Okor, slovenski menadžer s adresom u Los Angelesu, došao sa zanimljivom ponudom.

Neimenovanoj produkcijskoj kući iz Sjedinjenih Država cilj je bio napraviti dokumentarni film o Draženu, odnosno prethodno od obitelji otkupiti prava na ime. Time bi kreatori bili potpuno neovisni u procesu stvaranja, no obitelj je to odbila. Htjeli su imati utjecaja na film, jednostavno se nisu mogli niti htjeli kockati s mogućnošću portretiranja Dražena na način s kojim možebitno ne bi bili suglasni.

Za dokumentarni film, kao i produženu verziju u formatu serijala nuđeno im je 100 tisuća dolara.

„Naš producent iz SAD-a Pete Radović, nagrađivani producent CBS Sportsa, nas je savjetovao da ne prihvatimo ponudu.“

Producent i redatelj koji je plasirao ponudu zove se Steven Oritt, između ostalog poznat po režiranjem glazbenih spotova.  Od filmova nagrade je osvojio za American Native.

Kako je rekla, majka Biserka bi voljela da se o Draženu snimi igrani film, no koga bi htjela kao redatelja i glumca da utjelovi njenog sina, nije htjela otkriti…

(foto: Pixsell)


Tagovi

Biserka PetrovićDražen Petrovićhrvatska košarkaponuda

Ostale Vijesti