Ben Simmons postavio nestvaran NBA rekord (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 30.11.17. | 13:22

Vodio je Philadelphiju do pobjede.

Ben Simmons nastavlja s odličnim partijama i trkom prema naslovu najboljeg rookieja godine. Sinoć je u pobjedi Philadelphije nad Washingtonom postigao 31 poen te imao 18 skokova i 5 asistencija, ali i srušio nesvakidašnji rekord. Naime, mladi Australac je u posljednjoj četvrtini imao 24 slobodna bacanja što je novi rekord NBA lige.

Wizardsi su u posljednjem razdoblju igre sustigli veliku prednost Sixersa i onda su se odlučili na taktiku 'Hack-A-Shaq' s time da je u naslovnoj ulozi ovaj put bio Simmons. Na njega su se odlučili jer on nije baš najbolji izvođač slobodnih bacanja, a u ovu utakmicu je ušao s postotkom od 56,6%.

Simmons je tako u posljednjoj četvrtini pucao 24 slobodna bacanja i pogađao ih sa zadovoljavajućom preciznošću te odveo svoju momčad do pobjede. Od posljednjih 8 pokušaja, pogodio je 6, a utakmicu završio s omjerom 15/29.

„Nemam straha s linije slobodnih bacanja, a ove situacije se ubrzo neće više događati“, rekao je Simmons nakon utakmice aludirajući da će popraviti i ovaj aspekt igre.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ben Simmons

Ostale Vijesti