Troy Taormina/USA TODAY Sports
Troy Taormina/USA TODAY Sports

Babo zabio 19 u pobjedi Jazza, Thibs i Rose bolji od Bullsa, Curry 'zaštekao' u porazu GSW-a (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 29.10.21. | 10:17

Najbolji hrvatski košarkaš zabio je najviše poena na utakmici protiv Houstona.

Sinoć se na NBA parketima odigralo šest utakmica, a svakako je 'glavna utakmica' večeri bila ona između Chicago Bullsa i New York Knicksa u kojoj su gosti iz Velike jabuke slavili rezultatom 103:104. Iako su LaVine i Vučević kombinirano dogurali do 47 poena, 14 asistencija i 9 skokova, gosti su na kraju zasluženo slavili. Najbolji pojedinac kod gostiju bio je novi član momčadi Kemba Walker koji je skupio 21 poen, 4 skoka i 2 asistencije, a veoma dobru utakmicu odigrali su još Barrett i Randle.

U posljednjih pet međusobnih ogleda ove dvije momčadi, Knicksi su četiri puta slavili. Posljednju pobjedu Bullsa obilježio je Lauri Markkanen koji je u veljači ove godine (prošle sezone) skupio 30 poena, 5 skokova i 2 asistencije, ali krilni centar iz Finske od ovog je ljeta član Cleveland Cavaliersa.

Što se tiče sinoćnje utakmice, obje su momčadi bile fokusirane na obranu. Igralo se čvrsto, na momente smo dobili dojam da je riječ o playoff košarci, a gosti su u prve tri četvrtine bili bolji. U posljednju četvrtinu Bullsi su ušli s -9, a budući da su u njoj bili bolji rezultatom 30:22, gosti su u konačnici slavili s tek pola koša prednosti. Ako njih pitate, i više nego dovoljno.

Knickse danas vodi Tom Thibodeau, trener koji je svoje ime izgradio baš na klupi Bullsa. U dva je navrata bio izabran za trenera godine (2011., 2021.), a vodio je još i Minnesotu. Thibs zna 'mindset' Bullsa te se to pokazalo ključnim u sinoćnjem ogledu.

Jedno od iznenađenje večeri bila je pobjeda Memphisa u Chase Centru u San Franciscu. Nakon produžetaka, gosti su slavili protiv GSW-a rezultatom 101:104, a najbolji kod gostiju bio je Ja Morant s 30 poena, 7 skokova i 5 asistencija.

Steph Curry zabio je 36 poena, vukao je GSW, ali je u potpunosti 'zaštekao' u posljednjoj četvrtini regularnog dijela susreta. Naime, nije imao nijedan ubačaj iz igre u posljednjoj četvrtini (0/11) te su ponajviše zbog toga što se baš on 'ohladio' gosti nadoknadili -6 i izborili produžetak. GSW je u produžetku postigao tri poena, a to im, naravno, nije bilo dovoljno da bi danas slavili te su tako prvi put ove sezone morali stisnuti ruku boljem od sebe.

Osim Moranta, dobru utakmicu odigrali su Bane s 19 poena, 6 skokova i 2 asistencije te Adams s 12 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

Utah je u gostima rutinski svladala Houston rezultatom 91:122. Praktički je već na poluvremenu bilo se gotovo, gosti su dotad stigli do 21 poena prednosti, a u tom ritmu nastavili su i u nasavku.

Iako je na parketu proveo tek 25 minuta, Bojan Bogdanović bio je najbolji strijelac na utakmici. Babo je skupio 19 poena, 4 skoka i 2 asistencije, a osim njega dobru rolu odigrao je i Clarkson koji se zaustavio na 16 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Zanimljivo, čak sedam igrača Utah Jazza je jučerašnju utakmicu završilo s dvocifrenim učinkom, dok je kod Houstona to pošlo za rukom svega trojici – Woodu, Greenu i Sengunu.


Spomenimo za kraj i pobjedu Washingtona protiv Atlante u kojoj je sjajan bio Montrezl Harrell s 25 poena, 13 skokova i 5 asistencija te prvo ime momčadi Bradley Beal s 27 poena, 8 skokova i 8 asistencija. Utakmica je u konačnici završila rezultatom 122:111, a jako dobre partije kod domaćina odigrali su još Kuzma i KCP.

NBA, 29. kolovoza

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons 110:102

Washington Wizards – Atlanta Hawks 122:111

Chicago Bulls – New York Knicks 103:104

Houston Rockets – Utah Jazz 91:122

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 104:99

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 101:104


Tagovi

NBABojan BogdanovićChicago BullsTom ThibodeauStephen Curry

Ostale Vijesti