Action Images
Action Images

Babo u ritmu Jazza preko Luke, Sizifov posao Bradleya Beala

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 28.01.21. | 08:21

Drugi strijelac lige prošle sezone nije više siguran što mu je činiti.

Noćas je odigrano 12 utakmica NBA lige, a jedna je odgođena.

Utah Jazz pokazao je odličnu formu još jednom i bez svoje najveće zvijezde Donovana Mitchella slavio nad Dallam Mavericksima 116:104. Boja Bogdanović nije iskoristio utakmicu za pumpanje statistike, ali nije ni bitno. Imajo je šest poena uz šut 3/9 za 36 minuta na terenu.

Jazz je vodio ugodno i to velikom većinom utakmice te niti u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u pitanje. Najveća prednost dosegnuta je u trećoj četvrtini i iznosila je 25 poena razlike, a Mavsima nije pomogao niti još jednom raspoloženi Luka Dončić koji je ubilježio 30 poena, šest asistencija i četiri skoka.

Najbolji strijelac u redovima domaćih bio je Rudy Gobert s 29 poena za kojeg Mavsi nisu jednostavno imali rješenje. Iskusni australski lisac Joe Ingles dodao je 21 poen, čemu je dodao osam skokova.

New Orleans Hornetsi bili su bolji od Washington Wizardsa 124:106 u utakmici u kojoj su dvije vodeće zvijezde domaćina jednako rasporedile teret pobjede.

Brandon Ingram i Zion Williamson obojica su postigli po 32 poena. Potonji je bio nešto efikasniji iz igre, no Ingram je dodao osam asistencija. Osim njih dvojice Eric Bledsoe je pripomogao s 18 poena, a nitko više nije išao u dvoznamenkasti broj poena.

Na drugoj strani se nastavlja bizarna ‘’borba s vjetrenjačama’’ Bradleya Beala. Imao je 47 poena, no nije pomoglo, a u svih 10 posljednjih utakmica u kojima je zabio barem 40, Wizardsi su poraženi. Nije neobično što je sve glasniji u želji da napusti glavni grad, iako je 2019. potpisao produženje koje će mu za dodatne dvije godine donijeti 72 milijuna dolara.

Osim Beala, još su samo Garry Matthews s 15 i Robin Lopez s 14 poena išli u dvoznamenkasti broj poena. Wizardsi su sad na omjeru 3-11 i ova sezona ne djeluje kao da će biti iole bolja za njih od prošle.



Tagovi

NBAUtah JazzDallas MavericksNew Orleans Pelicans

Ostale Vijesti