Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Babo sjajan protiv Denvera kojem nije pomogao ni Jokićev triple – double, GSW neočekivano poražen bez Curryja (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 17.01.22. | 08:44

Jedna od najčudnijih stvari koje smo sinoć vidjeli na NBA parketima bila je isključenje prošlogodišnjeg prvog izbora drafta, Cadea Cunninghama, koji je zbog – teško je reći čega točno – dobio drugu tehničku i isključenje.

Svega četiri utakmica na sinoćnjem programu najbolje košarkaške lige svijeta. Iako, i to je bilo i više nego dosta. Vidjeli smo neka iznenađenja, mogli smo uživati u novoj sjajnoj predstavi Bojana Bogadnovića, lijepo je ponovno gledati Klaya Thompsona koji pokazuje da usprkos dugoj pauzi nije zaboravio igrati košarku, a svakako da sva djeca koja su malo viša od ostatka društva u razredu su mogla naučiti nešto od Nikole Jokića koji gotovo pa na dnevnoj bazi pokazuje zašto je baš on najbolji centar svijeta.

No, Jokić nije vanzemaljac, vuče koliko vuče, ali sam ne može. U Ball Areni u Denveru Jazz je stigao do rutinske pobjede, na kaju je bilo +23 za goste, a uz Donovana Mitchella, koji je skupio 31 poen, 5 skokova i 4 asistencije, najbolji u redovima gostiju bio je hrvatski kapetan Bojan Bogdanović koji je opet odigrao utakmicu 'iznad prosjeka' te se u konačnici zaustavio na 21 poenu, 4 skoka i 5 asistencija. Šutirao je Babo 8/15 iz igre, što je nešto više od 50%, dok je za tri poena bio nešto skromniji te je na kraju uspio zabiti jednu tricu iz četiri pokušaja.

Jednako tako, valja spomenuti fantastičnog Goberta koji je imao sedam ubačaja iz sedam pokušaja, s linije slobodnih bacanja šutirao je 4/7, a osim 18 poena skupio je i 19 skokova te 2 asistencije.

Na suprotnoj strani parketa, sve se vrtjelo – kao i obično – oko jednog čovjeka, a njegovo ime je Nikola Jokić. Srpski centar upisao je novi triple – double u karijeri (25 poena, 15 skokova i 14 asistencija), ali njegovi suigrači nisu ga pratili. Gordon je imao 20, Barton 16, dok su svi drugi podbacili.

Kad se gleda ukupna statistika ove utakmice, izgleda kako su presudili asistencije i skokovi. Gosti su imali tri asistencije više, što nije toliko značajno, ali su zato skupili 12 skokova više što se sigurno osjetilo. Nadalje, postotak šuta za tri poena je kod gostiju bio na respektabilnih 38.5%, dok je domaći sastav šutirao skromnih 25.6%.

Od ostalih utakmica, pregled započinjemo možda i najvećim iznenađenjem, a to je domaće slavlje Timberwolvesa protiv Warriorsa u Minneapolisu. Konačan rezultat bio je 119:99, a prvo ime utakmice bio je KAT koji je susret završio s 26 poena, 11 skokova, 1 asistencijom i 2 blokade. Dobre role s klupe odigrali su Beasley i Nowell, a zanimljivo je da je domaćin stigao do pobjede iako su Edwards i Russell, dva ponajbolja igrača momčadi, kombinirano skupila 16 poena, 4 skoka i 14 asistencija.

S druge strane, GSW je bio lišen usluga ponajboljeg igrača svih vremena i čovjeka koji je promijenio košarku, Stepha Curryja, a jasno je da da jedna momčad ne može igrati isto s njim ili bez njega. Poole je skupio 20 poena, Wiggins i Porter Jr. 12, a Klay Thompson 13. Jedan do 'Splash brothera' ponovno je aktivan na terenu, igra sve bolje i Ratnici se nadaju da će do playoffa doseći optimalnu razinu fizičke pripremljenosti te da će se dotad 'zagrijati'.

Istaknimo za kraj kako je Houston na krilima svojeg najboljeg igrača Wooda slavio protiv Sacramenta, baš kao što je Phoenix očekivano svladao Detroit. Na tom ogledu najzanimljivije je bilo to što je isključen Cade Cunningham. Razlog? Teško nam ga je reći, čak i nakon 10-ak puta ponovno pogledane snimke. Američki mediji daju svakojaka objašnjenja, ali dojam je da je prošlogodišnji prvi izbor NBA drafta isključen potpuno nezasluženo. Uostalom, zamislite da su se tehničke dijelile za ovo prije 20-ak ili 30-ak godina…


NBA, 17. siječnja

Detroit – Phoenix 108:135

Sacramento – Houston 112:118

Minnesota – GSW 119:99

Denver – Utah 102:125


Tagovi

Utah JazzDenver NuggetsNBABojan BogdanovićNikola JokićStephen Curry

Ostale Vijesti