Anthony Davis uništio Warriorse u novoj dvorani i najavio veliku sezonu

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 06.10.19. | 15:51

Warriorsi još djeluju kao raštiman orkestar, ali kažu da im treba vremena.

Anthony Davis postigao je 22 koša (šut 9/16) uz 10 skokova za samo 18 i pol minuta igre. U drugom poluvremenu nije ni ulazio. Lebron James dodao je 15, a Troy Daniels 14 za uvjerljivu pobjedu.

Američki mediji dojma su kako ovo nije lijepo ‘’krštenje’’ novog sportskog kompleksa, ali ni da je ono pravo.

Warriorsi su krenuli u utakmicu sa deset promašenih šuteva u nizu, a Steph Curry sa air-ballom.

“Htio sam adekvatno kršetnje Chace Centera. Očigledno, nisam očekivao da ću tako promašiti, ali namjera mi je bila da odmah nabrijem publiku.”, rekao je.

Ova momčad Warriorsa je zajedno manje od tjedan dana, članovi organizacije nisu sigurni dozivaju li druge ispravnim imenima, a dosta igrača ne zna još put do dvorane bez navigacije.

Nova je ovo situacija i starosjediocima u ekipi. Okruženje, akustika, osjećaj za prostor, sve je novo u novoj dvorani.

“Navikneš se na sve otprije, znaš uputit šut sa svake točke dvorane, iz svlačionice, sa tribina, otkud ti srce poželi. Onda dođeš u novu dvoranu, pretvaraš se kao da je sve isto, ali nije. Imamo još dvije utakmcie pred sezone da se svi skupa aklimatiziramo.”, dodao je Curry.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Lakers Top Warriors Behind AD’s 22 Points <a href="https://t.co/MtSgb3lDtQ">https://t.co/MtSgb3lDtQ</a> <a href="https://t.co/4XCSnlekwc">https://t.co/4XCSnlekwc</a></p>&mdash; At The Buzzer (@AtTheBuzz_) <a href="https://twitter.com/AtTheBuzz_/status/1180842601324466180?ref_src=twsrc%5Etfw">October 6, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Lakersi, s druge strane, su bili jako uživljeni u utakmicu i dojam je bio kao da igraju prvi susret playoff serije. Pred rasprodanom dvoranom (18.064 ljudi) Davis i James vodili su Lakerse do ranih vodstava u prvoj četvrtini od 11:0, 23:7 i 33:16. Mnogi su, kao navijači Lakersa, došli u dvoranu da vide i njih.

Steve Kerr nije bio pesimističan:

„Bilo je odlično. Odlična energija, krcata dvorana. Publika je odlična. Čini se da su apsolutno svi, uključujući igrače, treneri, osoblje i suci gledali naokolo, s namjernom da osjete atmosferu i samu dvoranu, rađe nego da budu koncentrirani na posao.“

NBA sezona počinje 22. ovog mjeseca, a Lakersi otvaraju već željno iščekivanim srazom s Clippersima, te je možda večerašnja utakmica već slanje poruke. Bit će to malo ''okrnjen'' derbi, s obzirom da će radi ozljeda drugoj najpopularnijoj ekipi Los Angelesa nedostajati Paul George, a domaćinima u toj utakmici Lakersima veoma važan krilni igrač Kyle Kuzma.

Zanimljivo, Warriorsi počinju svoju regularnu sezonu također protiv Clippersa u Staples Centru dva dana kasnije.

(foto: Reuters)


Tagovi

NBA predsezonaNBAAnthony DavisLeBron JamesSteve KerrStephen CurryChase CenterLos Angeles LakersGolden State Warriors

Ostale Vijesti