Đorđević uoči finala: Slovenija je favorit!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 16.09.17. | 14:17

Za naslov na Eurobasketu sutra će se boriti Slovenija i Srbija.

Slovenija je u prvom polufinalu u četvrtak svladala Španjolsku, dok je Srbija sinoć bila bolja od Rusije te nas sutra očekuje uzbudljiva bitka za naslov prvaka Europe.

Ulogu favorita srbijanski izbornik Aleksandar Đorđević prebacio je nakon sinoćnjeg polufinala  suparnika.

Slovenija je favorit u ovom finalu. Imaju nekoliko lidera, odličnu kemiju, igraju sjajnu košarku. Moj kolega Kokoškov radi sjajan posao. Razmišljamo o sljedećoj utakmici čim izađemo odavde. Već smo obavili prvi sastanak u svlačionici, a igrači će svjesni što god napravimo i osvojimo tek kada se vrate kući. Slovenija je najspremnija ekipa na prvenstvu, ima strašne sportaše i apsolutni su favorit u finalu“, sipao je pohvale na račun slovenske reprezentacije Đorđević.

Pohvalio je i svoje igrače u polufinalnoj utakmici.

Bilo je fantastično polufinale. Svi su pokazali fantastičnu košarku. Moji igrači su bili spremni, željni, njihova posvećenost i motivacija nas je nosila i beskrajno samo im zahvalan zbog toga. Oni su pravi heroji. Ti igrači, koji su na terenu, nisu propustili trening od početka. Želja, motivacija i snaga koju su pokazali je ogromna“.

Analiza protivnika bila je temeljita.

Imali smo odlično prvo poluvreme. Bili smo spremni za sve što je Rusija spremila za nas. Imali smo problema sa prekršajima u jednom dijelu, bilo je problema i s Jovićem, nije mogao nastaviti utakmicu Ali, ostali su iskočili. Bogdan, Boban, Micić, Lučić... Kuzmić je bio stup obrane, Marjanović napadački može još mnogo... Za mene je ovo neizmjerno veselje“, istaknuo je Đorđević, dodajući:

Šved je bio nevjerojatan, znali smo da nas tako nešto čeka, Milosavljević je uložio ogromnu energiju kako bi ga čuvao, kao i Bogdanović, što je bio njegov osobni izazov. Lučić nam je dao mnogo energije kada nam je bilo potrebno. Dat ćemo sve od sebe kako bi ovo finale završili drugačije od prethodna dva“.

Srbija ima najmanje srebrnu medalju.

Moj ponos i neizmjerna zahvalnost svima koji nose dres, svima u momčadi i svima koji su dali doprinos ovoj medalji. Bili su spremni prihvatiti savjete i kritike od samog početka. Igrači su napravili ogromnu kemiju, oni su ratnici i pobjednici i donijeli su ovaj mali korak prema tko zna čemu“.

Možda i tronu.

Mirni smo, staloženi, bili smo u ovakvim trenucima, igramo protiv najbolje ekipe na prvenstvu. Igraju košarku punu talenta, tehnike, želje, ljepote i vica. Na nama je da odgovorimo na svaki mogući način. Moramo se usredotočiti na ovu utakmicu i ono što nas očekuje. Ovo je možda najteža utakmica koju sam vodio ikada. Mnogo emocija, sportske tenzije, hrabrosti koju smo izbacili na teren".

(Foto: Action Images)


Tagovi

EurobasketEurobasket 2017srpska košarkaška reprezentacijaSlovenska košarkaška reprezentacijaAleksandar Đorđević

Ostale Vijesti