VIDEO: Pogledajte prve tri minute animiranog filma o Draženu Petroviću

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 09.03.17. | 14:06

Ni nepune 24 godine nakon njegove smrti, još uvijek nije sve rečeno o Draženu Petroviću.

„Dječak“. To je naziv animiranog filma o košarkaškom Mozzartu Draženu Petroviću kojeg snima Frane Petruša, ugledni hrvatski strip-autor. On je svoju ljubav prema Draženu, ali i košarci ovjekovječio u istoimenom strip-albumu, a nakon što je „Dječak“ u tom obliku doživio odličan prijem, odlučio se na izradu animiranog filma u 2D tehnici.

„Košarka sa prostora bivše Jugoslavije svoj je uspjeh izgradila na radu, trudu i odricanju. Vrlo je to rijetka pojava u današnjoj RH, u svim sferama društva, ako smijem primijetiti. Besciljnost, praznina i jad, uhodano u korak sa neznanjem, glavne su odlike hrvatskog političkog, kulturnog, znanstvenog i sportskog miljea. Život Dražena Petrovića dodirnuo je i inspirirao mnoge. O njemu je napisano dosta knjiga i podeblja monografija. No, period njegovog djetinjstva dodirnut je tek sa par uspomena, potkrijepljenih tek pokojom fotografijom ili pričom. Njegov pristup radu je danas mitološki. Došlo je vrijeme da oživimo taj mit“, stoji u objavi na Facebook stranici filma „Dječak“.

„Dječak“ trenutno postoji u obliku trominutnog trailera, a producenti su još uvijek u fazi traženja sponzora i drugih donatora za film. Pokrenuta je kampanja za sudjelovanje u financiranju, a zanimljivo je da je Grad Zagreb odbio financijski podržati razvoj ovog filma. Odgovor od HAVC-a autor filma, koji je autor legendarnog košarkaško-biografskog stripa „Papak“ i drugih radova u Hrvatskoj i Francuskoj, još uvijek nije dobio.

(Foto: Facebook Dječak)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dražen Petrović

Ostale Vijesti