Robert Deutsch/USA TODAY Sports
Robert Deutsch/USA TODAY Sports

Važna vijest za Đokovića i druge necijepljene igrače uoči Australije

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 25.10.21. | 10:10

Izgleda će ipak moći nastupiti.

Australian Open trebao se održati u siječnju, a proteklih tjedana je teniska javnost s velikom napetošću pratila vijesti glede stupnja strogoće korona mjera na nadalozećem turniru. Australija ima veoma stroge mjere glede ulaska u zemlju, a kako među tenisačima postoji određeni broj njih koji se odbija cijepiti ili skriva svoj status po tom pitanju, bilo je upitno hoće li takvima biti dozvoljeno sudjelovanje na prvom Grand Slam turniru iduće sezone.

Izgleda da ipak hoće. U javnost je procurio e-mail koji je WTA poslao igračicama u kojem piše da će i one među njima koje se nisu cijepile moći doći u Australiju, ali će najprije morati provesti 14 dana u strogoj izolaciji.

Sada se očekuje da će ATP objaviti isto i za muške igrače. Čini se da su organizatori turnira postigli dogovor s državnim vlastima, a ublažavanje propisa što se dolazaka igrača i igračica vjerojatno je omogućeno zbog visoke stope procijepljenosti među lokalnim stanovništvom. U federalnoj državi Victoriji cijepilo se preko 90 posto ljudi.

Ove vijesti važne su za velik broj igrača, u prvom redu Novaka Đokovića koji i dalje skriva svoj status glede cijepljenja. Podsjetimo, srpski tenisač bi na nadalozećem Australian Openu mogao uzeti svoj 21. Grand Slam naslov i tako u još jednoj kateogriji postati najuspješniji tenisač svih vremena.


Tagovi

Novak ĐokovićTenis

Ostale Vijesti