U dvije godine od treće hrvatske lige, preko Interovog podmlatka, do španjolske Primere!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 26.06.18. | 10:56

Mladi hrvatski napadač oduševio je španjolske skaute nastupima u Italiji.

Mladi hrvatski nogometaš, koji je prošao omladinske selekcije NK Zadra i prije samo dvije godine igrao Treću ligu - Jug za posrnuli dalmatinski klub, uskoro bi mogao preseliti u vjerojatno najjaču ligu na svijetu – španjolsku Primeru, prenosi španjolski dnevnik As.

Riječ je o Karlu Butiću, 19-godišnjaku koji je u ljeto 2016. godine za 300 tisuća eura prešao u redove Intera, točnije u njihovu selekciju do 19 godina.

U milanskom velikanu mu je proces prilagodbe uzeo danak početkom sezone, ali svu raskoš svog talenta pokazao je početkom prošle godine kada je na Viareggio turniru – jednom od najprestižnijih turnira za mlađe selekcije u svijetu - bio najbolji strijelac turnira. Butić je tamo zabio 6 pogodaka, što je bilo dva više od još jednog hrvatskog bisera u nastajanju, Frana Brodića, koji je tada igrao za Club Brugge na tom natjecanju. Dodajmo da su u prijašnjim izdanjima titulu najboljeg strijelca na ovom turniru odnosili igrači poput Cire Immobilea i Marija Balotellija.

Ipak, dobar nastup na Viareggiju nije mu omogućio i bolju priliku za dokazivanje u klubu sa Giuseppe Meazze, tako da klub nije produžio ugovor s njim, ali njegove usluge je prepoznao Torino gdje je otišao za cifru od 125 tisuća eura.

Karlo je šansu u njihovom omladinskoj momčadi u potpunosti iskoristio. Zabijao je lijevom, desnom, iz slobodnjaka i glavom, a u cijeloj sezoni je u 42 nastupa skupio sjajnih 30 golova što je Talijane najviše podsjetilo, i zbog fantastične lijeve noge, na velikog Christiana Vierija, s kojim ga nerijetko uspoređuju jer je upravo i veliki 'Bobo' igrao u Primaveri Torino.

Ipak, s obzirom na bolju snalažljivost i veću 'gracioznost pokreta' koji ga krase, kao i sjajna tehnika izvođenja slobodnih udaraca, možemo ga slobodno usporediti sa Gabrielom Batistutom, a u određenim krugovima je već dobio nadimak – Butigol.

Prema vlastitom priznanju u jednom intervjuu, početni period prilagodbe dok je bio u Interu ostavio je traga na njegovim treninzima, posljedično tome i na manjak nastupa za Nerazzure, ali potom je prionuo poslu što se – kako vidimo sada – obilato isplatilo.

Naime, španjolski mediji javljaju kako je za njegove usluge zainteresiran Getafe.

Španjolski prvoligaš u svojim napadačkim redovima ima veterana Jorge Molina (36 godina) koji nosi i kapetansku vrpcu, dok su uz njega tu još i 31-godišnji Angel Rodriguez, a izvjesno je da će se francuski centarfor Loic Remy vratiti u Las Palmas nakon što je netom završenu sezonu proveo u madridskom predgrađu, stoga bi priliku u klubu sa sredine ljestvice La Lige sigurno mogao dobiti, ukoliko bi se iskazao na treninzima.

Novog nasljednika Davora Šukera, kako kažu u španjolskom listu, Getafe bi mogao dovesti, jer iako pod ugovorom s Torinom do ljeta sljedeće godine, španjolskom klubu ne bi bio problem iskeširati ne toliko veliku svotu za potencijalno veliki dobitak u svom igračkom kadru.

Problem za Getafe - a pohvala za Butića – su drugi klubovi koji su zainteresirani za usluge mladog Zadranina, a među njima su talijanski prvoligaši Roma, Atalanta, Chievo i Crotone.

HRVATSKA - ISLAND

(Foto: facebook/karlo.butic)


Tagovi

GetafeTorinoKarlo Butić

Ostale Vijesti