Tenisačice bolje i od Latvije, sutra s Belgijom za prvo mjesto

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 05.02.15. | 21:04

Hrvatska Fed Cup reprezentacija nastavlja s pobjedama u skupini D na turniru Prve skupine Fed Cupa u Budimpešti.

Nakon jučerašnjeg uvjerljivog 3:0 slavlja protiv Izraela, izabranici Ive Majoli u drugom su nastupu u Budimpešti, s 2:1 svladale Latviju. Odlučujući bod Hrvatskoj donijele su naše tenisačice u igri parova. Ana Konjuh i Darija Jurak su sa 6:4 i 6:3 bile bolje od latvijske kombinacije Ostapenko/Marcinkevica.

Prvi bod Hrvatskoj, kao i dan ranije protiv Izraela, donijela je Ana Konjuh, koja je sa 6:1 i 6:0 svladala Dartu-Elizabetu Jemulinu, igračicu koja nije rangirana na WTA listi. Pobjedu Hrvatskoj nakon dva meča nije uspjela donijeti Donna Vekić, koju je sa 6:3 i 6:1 pobijedila 266. tenisačica svijeta Jelena Ostapenko. Rezultat je bio izjednačen do 3:3 u prvom setu, a do kraja je Latvijka izgubila još samo jedan gem.

U igri parova potom nije bilo iznenađenja, iako su Hrvatice imale ipak malo teži posao nego dan ranije protiv Izraela, kada su u paru slavile sa 6:0 i 6:0.

Hrvatska će tako sutra, u trećem kolu, s početkom u 16 sati igrati protiv Belgije odlučujući susret za prvo mjesto u skupini. Pobjednik ide u razigravanje protiv najbolje ekipe iz skupine A. Tu je poziciju već osigurala Srbija, a bolji iz tog okršaja, izborit će travanjsko doigravanje za Svjetsku skupinu II. 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

hrvatska fed cup reprezentacijaFed CupTenis

Ostale Vijesti