Sevilla s povratnikom iz Barce i napadačem Milana napada Ligu prvaka (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 11.08.18. | 21:38

Nova lica na Sanchez Pizjuanu.

Kao i svake sezone, promenada u svlačionici Seville je velika.

Nakno što je klub napustio mladi francuski branič Clement Lenglet, koji je otišao u Barcelonu za 36 milijuna eura, njegovim stopama krenuo je i Joaquin Correa koji je za 15 milijuna eura pojačao redove Lazija, dok je 28-godišnji Guido Pizzaro otišao u meksičku Aperturu gdje će od ove sezone braniti boje Tigresa za koji je potpisao nakon što je meksički klub isplatio 8.7 milijuna eura.

Klub iz Andaluzije bi uskoro mogao ostati bez sjajnog veznjaka koji je osvojio zlato na minulom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, riječ je naravno i Stevenu Nzonziju za kojeg pljušte ponude iz Premiershipa i Serie A.

Ali, kao i svake godine, treneru Pablu Machinu neće ostati 'propuh' u svlačionici.

Kao zamjena za Nzonzija već je doveden dosadašnji igrač Lillea, Ibrahim Amadou za 15 milijuna eura. Riječ je o 25-godišnjem defanzivnom veznjaku koji može pokriti i obje stoperske pozicije u Michalinovom sustavu koji nerijetko iz 4-2-3-1 prelazi u 4-4-2. Kao mladić je skupio 2 nastupa u reprezentaciji Francuske u uzrastu do 19 godina, ali kasnije se nije uspio nametnuti.

Odlaskom Lengleta u Barcu ostala je rupa u obrani, ali uprava španjolskog prvoligaša nada se da će je dobro ispuniti još jedno pojačanje koje je stiglo iz Ligue 1 – Joris Gnagnon. Mladi reprezentativac Tricolora, kojem je trenutno tek 21 godina, došao je za jednaku odštetu kao i Amadou, a prošlu sezonu proveo je u Rennesu koji je izborio nastup u Eruopi ove sezone završivši lani na odličnom petom mjestu u francuskom prvenstvu.

Uz kapetana Nicolasa Pareja, Gnagnon će činiti stoperski tandem Seville, a njihova leđa branit će novopridošli češki vratar Tomaš Vaclik. Iskusni golman s 29 godina na leđima stigao je iz Basela gdje je proveo posljednje četiri sezone, za cijenu od 7 milijuna eura.

Međutim, prava pojačanja andaluški klub je doveo u napadu.

Nakon odlične sezone u Sevilli prije četiri godine, Aleix Vidal je ekspresno završio u Barceloni za 17 milijuna eura. Međutim, u katalonskom divu se kroz tri sezone nije naigrao te se ovo ljeto odlučio na povratak u redove Seville gdje će 28-godišnji desni krilni napadač pokušati ponovno oživjeti karijeru.

Osim njega, danas je predstavljeno još jedno pojačanje i to u vrhu napada.

Na posudbu je stigao dosadašnji igrač Milana, Andre Silva, a 22-godišnji Portugalac mogao bi potpuno procvasti pod Raulom Machinom i njegovim sustavom. Mladi Portugalac je prošle sezone u 40 nastupa u svim natjecanjima zabio 10 pogodaka, ali za očekivati je da će mu španjolski nogomet puno više odgovarati.

(FOTO: Reuters)


Tagovi

SevillaAndre SilvaAleix Vidal

Ostale Vijesti