Romino novo ruho – svjetski prvak dogovorio dolazak i preuzima vezni red, nizozemska zvijezda predvodi napad (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 13.08.18. | 18:39

Novo pojačanje dovodi 'Vučica' u veznom redu.

Sada već po običaju, Roma je mnogo tržila ovo ljeto.

S obzirom da je riječ o, uvjetno rečeno, 'drugoj klasi' talijanskih velikana, rimska 'Vučica' nije potkovana novcem poput Juventusa, Milana ili Intera, stoga je svaki prijelazni rok, primorana funkcionirajućom logikom tržišta, prodavati svoje najvrijednije eksponate i tražiti nove, potencijalne, zvijezde koje bi joj donijele plasman u nekakvo polufinale Lige prvaka – kao prošle sezone.

Ovo ljeto je za rekordan iznos, Roma prodala brazilskog reprezentativnog vratara Alissona u Liverpool za cijenu od 62 i pol milijuna eura (Kepin dolazak u Chelsea samo par tjedana kasnije srušio je njegov rekord za transfer jednog vratara), a osim 'jedinice', iz kluba je otišao i rezervni golman Lukasz Skorupski (9 milijuna eura), kao i glavni veznjak Radja Nainggolan koji je pristupio Interu za 38 milijuna eura.

Osim njih, Rimljani su se suočili s odlascima igrača koji bili igrači rotacije poput Juana Iturbea (Tijuana za 5 milijuna eura) i Marca Tumminella (Atalanta, ista cijena), dok su Ervin Zukanović (Genoa) te Bruno Peres (posudba u Sao Paulo) i Gregoire Defrel (posudba u Sampdoriju) otišli za osjetno manje cifre.

Stoga, sportski direktor Rome, Ramon Rodriguez Verdejo – svima poznatiji kao Monchi – imao je pune ruke posla ovo ljeto.

Kao i svake godine, na dobro je putu da ga ponovno proglasimo jednim od najboljih ljudi na toj funkciji u svijetu.

Najskuplje pojačanje koje je talijanski klub doveo ovo ljeto bio je ofenzivni veznjak iz PSG-a koji traži 'reanimaciju' karijere, nakon što je potpuno pao u drugi plan. Riječ je naravno o Javieru Pastoreu, 29-godišnjem Argentincu koji je prošle sezone upisao 23 ligaška nastupa te u njima zabilježio pristojan skor s obzirom da je uglavnom ulazio s klupe – 4 pogotka i 6 asistencija. Pariški klub je inkasirao 25 milijuna eura.

Drugo veliko pojačanje je dragulj nizozemskog nogometa koji bi mogao postati jedan od najboljih krilnih napadača na svijetu kroz par godina – Justin Kluivert. Sin legendarnog napadača Patricka, stigao je iz matičnog Ajaxa za 17.25 milijuna eura, a prošle sezone je u dresu 'Kopljanika' upisao 36 nastupa u svim natjecanjima uz zabijenih 11 golova. Kluivert mlađi je izrazito probojan igrač čiji 'forte' je igra 1 na 1 s vrlo izraženom egzekuterskom 'crtom' – gledajući od koga je mogao učiti, nimalo čudno.

U ovoj kalendarskoj godini već je zabilježio i nastup u dresu Oranja, a činjenica da je ovog svibnja napunio tek 19 godina daje Giallorossima veliki zalog za optimizam u budućnosti.

Za dodatnu dozu optimizma glede budućnost, uprava Rome pobrinula se otkupom ugovora 22-godišnjeg Patricka Schicka, koji je prošle sezone odigrao zapažene partije u 'bordo' dresu, a nakon isplaćenih 5 milijuna eura prošlog ljeta, 'Vučica' je nadodala u kasu Sampdorije još 9 milijuna i tako i službeno postala vlasnikom nogometnih usluga krilnog igrača Češke.

Osim njega tu se svakako moraju pribrojati transferi, prvenstveno Dinamovog dragulja, Ante Ćorića, koji je prema Transfermarktu stigao za 6 milijuna eura, a uz njega, tu je i 18-godišnji stoper pridošao iz Lensa za istu cijenu, William Bianda, kao i njegov vršnjak iz Intera, Nicolo Zaniolo. Ofenzivni veznjak i igrač mlade reprezentacije Azzura stigao je sa Guiseppe Meazze za 4 i pol milijuna eura, dok je tu još i Bryan Cristante koji je doveden iz Atalante na jednogodišnju posudbu s pravom otkupa za 5 milijuna eura.

Izvjesno je ipak da će posljednje navedena mlada imena svoju priliku tražiti ulascima s klupe, dok bi veću minutažu od njih sigurno trebao dobiti Patrick Schick.

Veliko pojačanje na lijevoj strani obrane, gdje je do sada operirao Aleksandar Kolarov koji je već zagazio u 33. godinu života, bit će još jedan igrač pristigao iz redova Nerazzura i to za nemalih 9 i pol milijuna eura. Riječ je o 27-godišnjem Davideu Santonu koji bi mogao činiti nezadrživu osovinu po lijevoj strani sa Pastoreom i Kluivertom.

Uz njih, uprava rimskog kluba dovela je i iznenađenje Svjetskog prvenstva koje se pojavilo među vratnicama švedske reprezentacije, a riječ je o Robinu Olsenu koji će naslijediti 'jedinicu' od Alissona, nakon što je došao iz Kopenhagena za 8 i pol milijuna eura.

Međutim, najveće pojačanje Rome uskoro je pred potpisom.

Prema napisima talijanskih medija, veznjak Seville i francuske reprezentacije u kojoj je igrao zapaženu ulogu ulazeći s klupe, Steven Nzonzi, dogovorio je uvjete prelaska u redove rimskog velikana.

Kako prenosi Calciomercato, klub iz Andaluzije je pristao smanjiti zahtjeve od 35 milijuna eura za 29-godišnjeg veznjaka, te bi klub s Olimpica trebao isplatiti između 28 i 30 milijuna eura, dok će Nzonzi potpisati na četiri godine.

(Foto: Reuters)


Tagovi

RomaSteven NzonziJustin KluivertDavide SantonRobin OlsenJavier Pastore

Ostale Vijesti