Pavić i Dodig propustili prvu meč loptu za finale Davis Cupa: Amerikanci smanjili na 2-1

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 15.09.18. | 18:31

Poraz u maratonskom meču nakon sjajnog povratka.

Trenutno najbolja hrvatska kombinacija u teniskim parovima, Ivan Dodig i Mate Pavić imali su priliku današnjom pobjedom osigurati finale Davis Cupa protiv također sjajnog para Mike Bryana i Ryana Harrisona koji ipak nikad nisu zaigrali zajedno u službenom susretu.  

Obećavajući početak vodio je prema tom raspletu. Naši tenisači prvi oduzimaju servis te dolaze na 5-3 u prvom setu. Na servis gostiju imaju i set loptu koju ne koriste i onda neshvatljiv pad i čak 4 uzastopna gema donose Amerikancima prvi set  s 5-7.

U drugom setu gosti dolaze do prve prednosti breakom za 2-4, međutim naši to vraćaju i set odlazi u odlučujuću trinaestu igru u kojoj doslovno odlučuje  jedan poen, ali na našu žalost odlazi na stranu Amerikanaca za 6-7 i uvjerljivo vodstvo 0-2 u setovima.

Dočekali smo ipak pravi set za našu kombinaciju. Ekspresnih 6-1 u trećem setu daju nadu da će se već danas razriješiti pitanje pobjednika, odnosno da će naš par uspjeti okrenuti ovaj rezultat.

Četvrti set protekao je u čvrstoj borbi u kojoj su obje kombinacije zadržavale svoj servis sve do 6-6 iako su obje reprezentacije imale priliku oduzimanja servisa, ali odlučio je tie-break. U trinaestoj igri odlična igra našeg dvojca kad je najpotrebnije i koristimo prvu set loptu za 7-6 te poravnanje na 2-2 u setovima pa maratonski susret odlazi u odlučujući peti set.

U petom odlučujućem setu, Amerikanci se bude, odmah oduzimaju servis i odlaze na 0-2, ali vidimo koliko je našima stalo da već danas riješe pitanje konačnog pobjednika. Brzo se vraćaju u igru te opet imamo već viđeni scenarij i pobjednika će nakon više od 4 i pol sata borbe odlučiti trinaesta igra. Amerikanci pokazuju smirenost te se odvajaju na 5-2. Na 6-4, Amerikanci propuštaju prvu meč loptu, ali drugu ipak koriste što im donosti pobjedu 2-3 u setovima.

Iako je Hrvatska izgubila, gledali smo izvrstan susret vrhunskih igrača koji je obilovao atraktivnim teniskim poenima s obje strane. Bio je to, nakon dugih pet godina, povratak u reprezentaciju trostrukog osvajača Grand Slama – Mate Pavića, ali nažalost nije u ovom nastupu upisao pobjedu. Teret se ponovno vraća na reket našeg najboljeg igrača - Marina Čilića te ukoliko bude potrebno i Borne Ćorića!

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Ivan DodigMate Pavić

Ostale Vijesti