REUTERS/Jaimi Joy
REUTERS/Jaimi Joy

Đoković ima pravo na žalbu, ali ako ista bude odbijena, prijeti mu trogodišnja zabrana ulaska u zemlju

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.01.22. | 09:02

Saga se možda nastavi, ali o tome odlučuje pravni tim prvog tenisača svijeta.

Marin u Zagreb, Marin iz Zagreba ili u ovom slučaju Novak u Australiju, Novak iz Australije. Alex Hawke trenutno je srpski neprijatelj broj jedan, jer baš je australijski ministar za imigracije bio taj koji je odbio vizu za najboljeg svjetskog tenisača.

Novakov put u Australiju bio je prepun nelogičnosti te su u javnost unazad sedam dana dolazile dijametralno suprotne informacije o svemu onom što se događalo u životu srpskog tenisača prije dolaska u Australiju. Bilo je onih koji su ga kritizirali, ali ipak je puno veći broj tenisača i sportaša stao na stranu teniskog broja jedan. Ta podrška nije mu bila od koristi, jer osim što je njegov tim krivo ispunio papire po dolasku u zemlju, Đoković u prosincu prošle godine, kao netko tko je zaražen koronavirusom, dao intervju za francuski L'Equip.

Đoković se kompromitirao priznanjem da se slobodno kretao znajući da je zaražen.

Politički novinar i kolumnist The Saturday Papera, Paul Bongiorno, još jučer je na društvenim mrežama isticao kako je 'načuo da će Hawke sutra deportirati Jokera'. Izgleda da je bio u pravu, a spomenuti Bongiorno došao je u fokus javnosti nakon što je njegova objava postala viralna u kojoj se pitao sljedeće:

„Kakvu poruku šaljemo ako je Đokoviću, koji nije cijepljen, dozvoljeno raditi. S druge strane, Australci koji se nisu cijepili, izgubili su posao zbog sličnog razloga. To mi je rekao jedan antivakser i u pravu je. Premijerov kredibilitet ovisi o tome hoće li izbaciti Đokovića“, napisao je u utorak Buongiorno.

Sudac Anthony Kelly prvo je Đokoviću odobrio vizu, da bi istu Hawke danas poništio.

Pravni tim Novaka Đokovića ima pravo na žalbu, ali tek treba vidjeti hoće li ista biti uložena. Ukoliko to bude slučaj, najbolji svjetski tenisač bit će deportiran iz Australije. Tamošnji mediji javljaju da njegov tim već sprema žalbu te se nadaju da bi se suđenje moglo održati do ponedjeljka, kad bi Đoković trebao prvi put na teren. No, valja naglasiti da ako žalba bude odbijena, najboljem svjetskom tenisaču prijeti trogodišnja zabrana ulaska u Australiju.


Tagovi

Novak ĐokovićAustralian Openkoronavirus

Ostale Vijesti