JAIMI JOY/Action Images
JAIMI JOY/Action Images

Novak Đoković na terenima AO-a, Fucsovics ističe da ne bi trebao biti tu, sutra konačna odluka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.01.22. | 14:09

Alex Hawke će svoju presudu donijeti sutra...

Novaka Đokovića i njegov dolazak u Australiju definitivno je broj 1 sportska priča 2022. godine. Doduše, godina je tek krenula, u narednih nešto više od 350 dana očekuju nas brojna uzbuđenja, ali usprkos svemu, sve ovo se neće tako brzo zaboraviti.

Ostaje – deportirat će ga, imao je koronu – ne želi se cijepiti, australska vlada prati propise – skandalozno se odnose prema najboljem svjetskom tenisaču… Informacija, i to ne ujednačenih, ima na svim stranama. Đoković, žargonski rečeno, ovih dana iskače iz paštete.

Trenutna situacija je sljedeća: Novak Đoković danas je trenirao na terenima Australian Opena. Iako je trening bio zatvoren za novinare, procurila je jedna fotografija s istog. Ponovno se jutros javio i Kyrigos, inače netko tko je u mnogim situacijama izričito kritizirao Novaka (pogotovo svega što se dogodilo u Zadru), ali on je ovaj put na strani najboljeg svjetskog tenisača te je još jednom istaknuo kako ga je sram kako Australija tretira Đokovića.

U srijedu bi trebala doći konačna odluka ministra Alexa Hawkea koji će odlučiti ostaje li Đoković u Australiji ili će ipak napustiti zemlju koja ima jedna od najstrožih pravila po pitanju svjetske pandemije koronavirusa. Iako velika većina sportaša stoji na strani Novaka, postoje i oni koji ga ne podržavaju. Jedan od onih koji 'ne stoje uz (/sa) Novaka' je Marton Fucsovics, 38. igrač svijeta i najbolji mađarski tenisač.

„Zdravlje ljudi je najvažnije, a imamo i pravila koja su objavljena prije nekoliko mjeseci, a koja kažu da svatko mora biti cijepljen da bi igrao. S te strene, mislim da Novak Đoković nema prava da bude ovdje i da igra na AO-u“, rekao je mađarski tenisač.

Najnovija vijest iz Australian Opena ne tiče se direktno Novaka Đokovića, ali nekako će se sve povezati s njim. Naime, kontroverzni australski tenisač Bernard Tomic smatra da je zaražen igrao kvalifikacije za AO.

„Siguran sam da imam koronu. Kažem vam da ću u naredna dva dana biti pozitivan. Uvjeravam vas! Ako ne budem pozitivan, platit ću vam večeru. U suprotnom, vi ćete je platiti“, rekao je Tomic prilikom meča glavnom sucu. Dakle, lude scene iz Australije nastavljaju šokirati sportsku javnost.

Posljednji su se još javili Andy Murray i Boris Backer, ali je ipak javnost šokiralo ponašanje dvaju TV voditelja koji su u studiju komentirali kako je Novak zasigurno lažirao PCR test i da će se sigurno 'izvući sa svim tim'.

Bilo kako bilo, sapunica se nastavlja. Do sutra, ili po našem srednjoeuropskom vremenu do negdje pola noći, mogli bismo imati konačnu odluku.


Tagovi

Australian OpenkoronavirusNovak Đoković

Ostale Vijesti