Nogometaši sigurno žele našu osvetu

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 19.11.18. | 17:18

Ovo je velik tjedan za hrvatski tenis.

Do velikog finala Davis Cupa u Lilleu između Hrvatske i Francuske ostalo je još samo nekoliko dana, a naši su reprezentativci u ponedjeljak bili na rasploganju predstavnicima medija.

“U Lille sam stigao u nedjelju, odradio sam nekoliko treninga i mogu reći da se osjećam jako dobro. Iako je završetak sezone, prilično sam svjež i silno motiviran za nastup. Nije mi problem prijeći s tvrde podloge na zemljanu, to sam već radio u dva navrata ove godine - nakon Australian Opena i nakon US Opena - i bio sam uspješan u Davis Cupu. Nadam se da će tako biti i ovom prlikom, iako bi, naravno, bilo bolje da smo trenirali na zemlji nekoliko tjedana” uvjerava naš prvi reket Marin Čilić.

Nadovezao se Borna Ćorić:

“Imao sam dvojbu ići u London na ATP Finale ili u Monte Carlo i trenirati na zemljanoj podlozi za Lille, no to je ustvari bila laka odluka. Malo sam se u Londonu odmorio od teniskih treninga i više radio na fizičkoj spremi, što je, smatram, bio odličan potez. Što se tiče meča protiv Francuza, svatko u ovom dvoboju ima svojih aduta. Mi smo na papiru možda favoriti zbog Marinovih i mojih ovogodišnjih igara, no s druge strane Francuzi imaju veliku podršku navijača i silan motiv, a tu su i Herbert i Mahut, koji su igrali finale parova u Londonu. Mislim da su izgledi podjednaki”, smatra Borna Ćorić. Na upit francuskog novinara koliko mu znači činjenica da je ovo posljednje izdanje tradicionalnog Davis Cupa kakvog poznajemo, Borna je odgovorio:

“Bilo bi fantastično da upravo mi osvojimo posljednji ovakav Davis Cup i tako uđemo u povijest”. rekao je mladi Zagrepčanin pa nastavio o nadolazećem nastupu:

„Mislim da ću prvi dan igrati protiv Pouillea, to je neka moja računica. Igrali smo nedavno u Beču, pobijedio sam ga sa 6:4 u trećem setu. Bio je sjajan meč, radi se o bivšem top 10 igraču koji uvijek igra iznad svojeg prosjeka u Davis Cupu. Ali, i ja sam dosad u ovom natjecanju uvijek igrao odlično, nadam se da ću i u petak biti na razini, a da u nedjelju neće biti potrebe da igram odlučujući meč.“

Mate Pavić je također u Lille stigao iz Londona, gdje je na ATP FInalsu bio sudionik turnira parova.

“Drago mi je zbog mog prijatelja Nicolasa Mahuta koji je igrao finale u Londonu, potpuno je to zaslužio, posebno što se ozlijedio u prvom meču. Što se mene tiče, mislim da smo Marach i ja odigrali dobar turnir, skupina je bila iznimno teška. No, sigurno nešto govori činjenica da smo u prvom kolu dobili francusku kombinaciju. Herbert i Mahut su dokazali da mogu odlično igrati na svim podlogama, no ne mislim da su u nekoj posebnoj prednosti u odnosu na nas, mi također možemo jako dobro odigrati na zemlji”, riječi su Mate Pavića.

Naravno, priča o finalu Francuske i Hrvatske nije mogla proći bez nogometa. Domaće je novinare zanimalo je li izbornik Krajan primio koju poruku naših nogometaša uoči ovog meča.

“Nisam dobio poruke, no vjerujem da će ih biti. Nogometaši sigurno žele da ih osvetimo u ovom finalu. Potrudit ćemo se”, s osmijehom će Krajan.

>POVRATAK NA NASLOVNICU

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

Marin ČilićBorna ĆorićŽeljko Krajan

Ostale Vijesti