Reuters/Andrew Couldridge
Reuters/Andrew Couldridge

Ništa od Wimbledona: Čilića korona spriječila u nastupu

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 27.06.22. | 20:42

Čilić se tužno oprostio od Wimbledona

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, neće nastupiti na Wimbledonu. Na svojim je društvenim mrežama objavio tu vijest i pojasnio kako se nadao da će moći, ali da ipak nije spreman da mu je jako žao što se ove sezone na ovaj način rastaje s travom.

Hrvatska je tako ostala bez jedinog predstavnika u muškoj konkurenciji u glavnom ždrijebu.

"Hej ekipa, žao mi je što vam ovo govorim, ali pozitivan sam na COVID. Bio sam u samoizolaciji i nadao se da ću biti spreman, ali nažalost i dalje se osjećam loše i nemoćno natjecati se na mom najboljem nivou. Srce mi je slomljeno i nedostajat će mi Wimbledon. Da mi ovako završi sezona na travi... Veselim se natjecanju sljedeće godine!", stoji u Marinovoj objavi.

Marin je u utorak trebao otvoriti nastup na Wimbledonu protiv Amerikanca Mackenzieja McDonalda, koji je sada za suparnik dobio “sretnog gubitnika” iz kvalifikacija, Portugalca Nuna Borgesa.

Trebao je ovo biti Čilićev 14. nastup u All England Clubu gdje je od 2014. do 2016. triput zaredom došao do četvrtfinala, a 2017. ostvario i najveći rezultat probivši se do finala u kojem zbog žuljeva nije mogao pružiti snažniji otpor Rogeru Federeru koji je slavio sa 6-3, 6-1, 6-4.

Ranije je od ovog turnira odustao Borna Ćorić.

(E.G./HINA)



Tagovi

Marin ČilićWimbledonkoronavirus

Ostale Vijesti