Napoliju spektakl u Firenci, raritetnih sedam golova u Serie A (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 24.08.19. | 22:43

Ljepotica prvog kola, a možda i sezone.

Odigrana je utakmica prvog kola talijanske Serie A između Fiorentine i Napolija, u kojoj su gosti slavili rezultatom 3:4.

Fiorentina je bolje otvorila utakmicu, a u 7. minuti dolazi u priliku povesti iz jedanaesterca zbog igranja rukom Zielinskog. Odgovornost je preuzeo Erick Pulgar i poslao loptu u jednu stranu, a golmana u drugu za 1:0.

 

 

Nakon gola uslijedila je dionica dosta nervozne igre u kojoj je najviše posla imao sudac, a najmanje vratari momčadi. No, u 38. minuti Martens radi potez utakmice te majstorskim zgoditkom vraća utakmicu u egal.

 

 

Samo pet minuta poslije totalni preokret gostiju. Mertens je srušen u šesnaestercu, a sudac pomalo strogo dosuđuje kazneni udarac, koji Insigne pretvara u vodstvo gostiju 1:2.

 

 

Na početku drugog poluvremena imamo reprizu s početka utakmice, Fiorentina zabija pogodak iz prekida, ovaj put iz kornera, kojeg je izveo Pulgar, a Milinković sjajno nadskočio obranu gostiju za 2:2.

 

 

No, slavlje domaćina je kratko trajalo jer su gosti samo četiri minute kasnije preko Callejona ponovno došli u vodstvo. Domaći su izgubili loptu na svojoj polovica, lopta je došla do Insignea, koji sjajno vidi natrčalog Callejona, a Španjolac sjajnim udarcem iz prve matira Dragowskog za 2:3.

 

 

Nakon pogotka na teren ulazi Kevin Prince Boateng, koji nakon samo par minuta kasnije zabija za 3:3.

 

 

No, ludnica na Artemio Franchiju se nastavlja, domaćin ponovno nije ni proslavio gol kako treba, a opet su bili u rezultatskom deficitu. U 68. minuti Insigne, Mertens i Callejon su izigrali obranu domaćina za 3:4.

 

 

Do kraja utakmice smo gledali pokušaje domaćih da se vrate u utakmicu, No rezultat se nije mijenjao. U samom finišu utakmice sudac je propustio dosuditi jedanaesterac nad Riberyjem te je moglo početi slavlje gostiju.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Jose Maria CallejonLorenzo InsigneFranck RiberyDries Mertens

Ostale Vijesti