Germania
Germania

Najava dana: Revanš Bluesa Plavima u Londonu, okršaj Hrvata u Varšavi za prolaz u nokaut fazu, a u Madridu za 1. mjesto

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 02.11.22. | 08:00

Danas samo Liga prvaka

Chelsea – Dinamo, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Chelsea dočekuje Dinamo u dvoboju koji londonskim Bluesima ne donosi ništa, a zagrebačkim Plavima može donijeti 'sve'. Chelsea je sigurni prvi u skupini, jer imaju tri boda prednosti i bolji međusobni omjer od Milana. Čak i da Dinamo pobijedi Bluese u Londonu, a Milan na San Siru nadvisi Red Bull Salzburg, Chelsea će završiti prvi. Baš takav rasplet 'igra' hrvatskom prvaku da se dokopa 3. mjesta.

Milan – RB Salzburg, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Milanu je za prolaz dovoljan i remi protiv austrijskog prvaka na San Siru, a Red Bullu za drugi krug Lige prvaka igra samo pobjeda, a za nastavak natjecanja u Europskoj ligi remi, dok isto mogu izboriti i u slučaju poraza, ako Dinamo ne slavi na Stamford Bridgeu. Ne zna mlada momčad austrijskog prvaka igrati na bod, ići će na pobjedu, pa što bude. Ne bi nas iznenadilo da je Rossoneri iskontriraju...

Real Madrid – Celtic, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Nakon tri uvodne pobjede, Real Madrid je prilično zakomplicirao svoju situaciju remijem kod Šahtara i porazom kod RB Leipziga. Madriđani su, doduše, osigurali drugi krug, no u srijedu moraju svladati posljednji Celtic na Santiago Bernabeu kako bi osigurali prvo mjesto i lakšeg suparnika u osmini finala. Moguće je da ćemo gledati dvoboj Luke Modrića i Josipa Juranovića, barem dio utakmice.

Šahtar – RB Leipzig, 18.45

(Nogomet, Liga prvaka)

Još smo u Realovoj skupini, u kojoj je Celtic sigurni posljednji s dva osvojena boda. A direktni dvoboj za drugi krug igra se u Varšavi u kojoj Šahtar Igora Jovićevića dočekuje RB Leipzig Joška Gvardiola i Danija Olma. Ukrajinski će predstavnik s pobjedom osigurati drugi krug, a Nijemcima je dovoljan i remi.

Copenhagen – B.Dortmund, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

U toj skupini G sve se zna (City prvi, Borussia Dortmund druga, Sevilla treća i Copenhagen četvrti), no ima danski prvak motiv barem bodovno dostići Sevillu te zaraditi 2,8 milijuna eura s koliko Uefa premira pobjedu (remi je po 930.000 eura).

Manchester City – Sevilla, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Prvi protiv trećeg za prestiž i novac od Uefinih premija za bodove. U predsezoni su se isti suparnici sastali na istome mjestu i završilo je 6:0, ovaj put gosti iz Andaluzije predvođeni našim Ivanom Rakitićem žele osvjetlati obraz.

Juventus – Paris SG, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

U skupini H ostaje pitanje koji će klub u osminu finala krenuti s prve pozicije te koji će klub svoj europski put nastaviti u Europskoj ligi. PSG i Benfica imaju po 11 bodova, a Juventus i Maccabi Haifa tri. PSG je u nešto boljoj situaciji od Benfice jer ima bolju gol razliku (obje međusobne utakmice završile su 1:1), no Parižani u posljednjem kolu gostuju kod Juventusa koji ima bolju gol-razliku od Maccabija (njihove međusobne utakmice završile su pobjedama domaćina uz ukupnu gol-razliku 3:3).

Maccabi Haifa – Benfica, 21.00

(Nogomet, Liga prvaka)

Nastavno na prethodni par, PSG će teže do pobjede u Torinu nego Benfica protiv Maccabia u Haifi, pa je iz tog konteksta Benfica u prednosti za prvo mjesto skupine H. Na Da Luzu je ogled s izraelskim prvakom završio 2:0 za portugalskog velikana, koji je u zadnje vrijeme ušao u formu, pobjegao pobjedom u portugalskom derbiju nad Portom (1:0) osam bodova najvećem konkurentu, a u prošlom kolu Lige prvaka zabio četiri komada Staroj dami (4:3).


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski danGermania avion

Ostale Vijesti