CARL RECINE/Action Images
CARL RECINE/Action Images

Najava dana: Redsi idu u goste Crvenim vragovima, Real ne smije kiksati, Jurić protiv bivšeg kluba

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 13.05.21. | 08:00

Evo koji su najvažniji sportski događaji očekuju danas ...

RB LEIPZIG - DORTMUND, 20.45

(Nogomet, Kup Njemačke, finale)

Bikovi nisu dobili Borussiju pune četiri godine! U pet od prethodnih šest utakmica Dortmund je slavio. Njihove okršaje karakterizira veliki broj golova, pa je tako na prethodna dva susreta palo 4+. I prije toga imali smo rezultate poput 4: 1, 3: 3, 3: 2. RB je blagi favorit po kvotama, ali nikoga ne bi trebalo iznenaditi ukoliko odluka ne padne nakon 90 minuta.

ASTON VILLA - EVERTON, 19.00

(Nogomet, Engleska 1)

Everton bi pobjedom u meču odgođenog, 19. kola mogao da smijeni Pijevce sa sedme, europske pozicije. Biće uzbudljivo, Aston Villa razapeta na konopce, premda je još od 2019. bijeli glas nevolje za Everton. Naime, Aston Villa je prvog dana ovog mjeseca tukla Anchelottijev sastav u gostima. Vrijeme je za revanš, a budući da se gostima sada više žuri, jasno je da će biti pod većim pritiskom.

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL, 21.15

(Nogomet, Engleska 1)

Manchester United ulazi u veliki derbi s čak 13 bodova više od mrskog rivala - Liverpoola. S preostale četiri utakmice do kraja Premiershipa, izbjegavanje poraza bi garantiralo Crvenim vragovima završetak sezone ispred ekipe Jurgena Klopa. Bez obzira na matematiku, čini se da je takav scenarij siguran. Inače, posljednji derbi velikih rivala dobio je United, kada je u siječanjskom meču FA kupa slavio s 3:2, što pamtimo i kao meč koji je prekinuo podugačku 0:2 tradiciju para.

VALLADOLID - VILLARREAL, 19.00

(Nogomet, Španjolska 1)

Villarreal je sedmi, dakle na rubu europskih ambicija, dok Valladolid na 17. mjestu smatra elementarno ugroženim od fenjeraša. Dakle, onima koji su na prethodnih pet utakmica čak četiri puta remizirali gori pod nogama. Villarreal je dobio posljednji meč s 2:0, a budući će i jedni i drugi sada imati matematički motiv, jasno je da će tenzija biti.

GRANADA – REAL MADRID, 22.00

(Nogomet, Španolska 1)

Nikad uzbudljivija borba za titulu u Primeri, tjera Real Madrid na akciju, odnosno gura k pobjedi koja može donijeti odluku o tituli. Naime, prve tri momčadi prvenstva su u prošlom kolu remizirale, a kako je Granada dva puta uzastopno poražena, a Real joj je vječni smrtnik jasno je što se očekuje. Zidan će poslije 2:2 sa Sevillom sigurno inzistirati na tome.

CROTONE – VERONA, 20.45

(Nogomet, Italija 1)

Crotone je već član Serije B, a Verona u dubiozi. Naime, gosti su izgubili tri, pa remizirali na posljednja dva susreta, što ih u ovom trenutku održava na 10. mjestu tabele. Inače, Verona je dobila posljednji meč para na koji tri puta uzastopno dolazi oba daju gol igra s konačnih 2:1.

ANTWERP - CLUB BRUGGE, 18:30

(Nogomet, Italija 1)

Brugge ima pet bodova prednosti nad Genkom koje kompromitirao s jednim bodom u posljednja dva kola. Antwerp je pak osam bodova od naslova, daleko, ali ne i nedostižno. U četiri dosadašnje utakmice sezone, Antwerp je slavio dva puta, Brugge također toliko.

ST LIEGE - MECHELEN, 16.00

(Nogomet, Belgija 1)

Oostende na prvom mjestu ima 30, a današnji rivali po 28. To znači da će se koplja lomiti, unatoč nesavršenostima s obje strane. Sjetimo se kako je Standard poražen od Ostendea sa 6:2, pa se zapitajmo što može da nam priredi domaćin koji je u siječnju Mechelen tukao s 0:4. Inače, 4+ tip na ovom paru jako je čest, pa će igrački ponovo biti interesantno razmišljanje o potencijalnoj golijadi.

EIBAR - BETIS, 20.00

(Nogomet, Španjolska 1)

Eibar je od neizlazne situacije stigao do i te kako izlazne s dvije uzastopne pobjede protiv Alavesa i Getafea. Sada imaju dva boda manje od Valladolida i mjesta koje osigurava ostanak. Za to moraju pobijediti Betis koji je šesti i lovi plasman u Europsku ligu. Bit će neizvjesno.

VENEZIA - CHIEVO, 21:00

(Nogomet, Italija 2)

Četvrtfinale playoffa za ulazak u Seriju A. Venezija je regularni dio završila peta, Chievo osmi. U prvoj utakmici u Veroni ove dvije momčadi su remizirale, a u Veneziji domaćini su dobili 1:0. Domaćini su naravno favoriti za plasman u polufinale i utakmicu protiv Leccea.



Tagovi

najava danakladionicaGermania Sport kladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti