BERNADETT SZABO/Action Images
BERNADETT SZABO/Action Images

Najava dana: Nogometna uzbuđenja diljem Starog kontinenta

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 07:44

Pogledajte što nas danas očekuje.

Istra 1961 – Lokomotiva 17:00

(Nogomet – Prva HNL)

Direktna utakmica za ostanak. Istra je posljednja, ima dva boda manje od devetog Varaždina i četiri manje od osme Lokomotiva. Prilično je jasno da Puljani danas moraju dobiti jer će im do kraja prvenstva biti pakleno. Lokomotivi, koja se nalazi u dobroj formi, s tri pobjede u posljednja četiri kola, ova pobjeda može osigurati ostanak.

Osasuna – Cadiz 19:00

(Nogomet – La Liga)

Susret dviju ekipa koje ne moraju brinuti o svojoj sudbini. Osasuna bi eventualnom pobjedom mogla preskočiti Cadiz na ljestvici. No, u prilog im ne ide forma gostiju koji su povezali dvije pobjede, a prije toga upisali neriješeno. Cadiz je jedan od najstabilnijih tamošnjih prvoligaša bar što se tiče financija, a gazdama kluba je u interesu da postanu i momčad gornjeg doma La Lige. Osasuna je u prvom međusobnom susretu slavila kod Cadiza rezultatom 0:2, a i danas ih kladionice stavljaju u ulogu favorita, no to će morati opravdati na terenu, a to neće biti nimalo lako.

Napoli – Udinese 20:45

(Nogomet – Serie A)

Napoli u 36. kolu talijanske Serie A dočekuje Udinese. Utakmica je od velike važnosti za domaćine koji bi u slučaju pobjede pobjegli Juventusu četiri boda te bi stigli na korak do plasmana u Ligu prvaka. Udinese je s druge strane u lagodnoj poziciji, trenutno su 11., ali što je najvažnije osigurali su ostanak u ligi. U prvom međusobnom susretu sezone Napoli je slavio kod Udinesea, a danas se također od njih očekuje da uzmu puni plijen.

Osijek – Šibenik 19:05

(Nogomet – 1. HNL)

Nenad Bjelica u svojoj prvoj sezoni na klupi svojeg Osijeka nije uspio napraviti senzaciju i osvojiti naslov prvaka, ali to od njega nitko nije ni očekivao. Osim njega samog. Osijek igra dobro, u drugom dijelu sezone su nešto slabiji nego ove jeseni, ali usprkos svemu i dalje je svima jasno zašto su tako visoko pozicionirani na prvenstvenoj tablici. Bjelica je rekao kako motiva ne nedostaje, a mi mu vjerujemo. Za goste ova utakmica nema rezultatskog značaja, za njima je jedna jako dobra sezone te u Osijek odlaze potpuno neopterećeni. Trebala bi ovo biti dobra utakmica, ali prednost ipak ide na stranu domaćina.

 

Bašakšehir – Kayserispor 19:30

(Nogomet – Super lig)

Domaćin jedva čeka da sezona završi. Dobar dio sezone bili su u zoni ispadanja, a osim jako loših igara, ova sezona zauvijek će ostati upamćena po sramotnim scenama u Ligi prvaka kad su igrači turskog kluba optužili glavne arbitre utakmice za rasizam. Za Konyaspor igraju Zoran Kvržić, Anton Maglica i Karlo Muhar, a gostima je danas pobjeda ipak nešto potrebnija nego domaćem sastavu. Bašakšehir je osigurao ostanak, Kayserispor ne.

 

Sporting – Boavista 21:30

(Nogomet – Primeira liga)

Vjerovali ili ne, Sporting ove sezone ne zna za poraz u portugalskom prvenstvu. Ukoliko danas upišu sva tri boda onda će i matematički osigurati naslov prvaka pa tako nije potrebno naglašavati tko je favorit. Boavista je u teškoj poziciji. Da danas završi prvenstvo, igrali bi doigravanje za ostankom u ligi, ali i dalje postoji mogućnost do direktno ispadnu u drugi rang ukoliko Nacional i Farense u posljednje dvije utakmice slave, a oni ne. Šampanjac se hladi, vatromet je spreman, ali zeleno-bijeli prvo moraju skočiti, a tek onda reći hop.

 

Levante – Barcelona 22:00

(Nogomet – La Liga)

Drama u La Ligi se nastavlja. Real nije preuzeo vrh, odigrali su samo 2:2 sa Sevillom, ali im je to bilo dovoljno da preskoče Barcelonu koja je sad treća, usprkos jednakom broju bodova kao i kraljevska momčad. Do kraja sezone ostala su tri kola, Barcelona ni u kojem slučaju danas ne smije kiksati, jer to bi značilo gotovo pa sigurno opraštanje od naslova. Levanteu ova utakmica nema nikakve važnosti jer su oni osigurali ostanak, ali nakon svih iznenađenja koje smo ove godine vidjeli u La Ligi, nismo sigurni jesu li nogometaši Barcelone baš ogromni favoriti danas…



Tagovi

najava danakladioničarski dankladionicaGermania Sport kladionica

Ostale Vijesti