Germania
Germania

Najava dana: Nastavak kvalifikacija za Euro, Cibona u Beogradu, Split u Ljubljani, Kraljice šoka u Cazinu

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 14.10.23. | 07:00

Evo što smo vam za danas izdvojili.

Ukrajina – S. Makedonija, 15.00

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

Dvoboj reprezentacija koje su izjednačene nakon pet odigranih utakmica sa po sedam bodova, koliko ima i Italija uz utakmicu manje. Ovaj mjesec Ukrajinci imaju dvije, a Makedonci samo jednu utakmicu, tako da je pritisak na domaćinima da probaju stići Italiju s eventualnih šest bodova, jer u utorak gostuju na Malti. Inače, Ukrajinci su Makedoncima domaćini na 'epet Areni' u Pragu. Za goste je u konkurenciji i kapetan zagrebačkog Dinama Arijan Ademi...

Slovenija – Finska, 18.00

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

Finci su imali četiri pobjede zaredom pa zapeli doma protiv Danaca (0-1), a Slovenci su trenutno u nizu od remija i dvije pobjede, pa danas kasno popodne u ljubljanskim Stožicama ganjaju treću, koja bi ih ostavila na vrhu ove, najizjednačenije kvalifikacijske skupine H, u kojoj su još u konkurenciji za prva dva mjesta spomenuta Danska te Kazahstan. Slovenci tri dana kasnije gostuju u Belfastu, mogli bi u predsstojeća dva susreta doći nadomak Njemačke2024.

Bugarska – Litva, 18.00

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

Sudar momčadi koje su na začelju tablice skupine G s po dva boda te bi ih međusobni remi i teoretskiostavio bez izgleda za plasman na Euro, kojem se, zapravo, ionako više ne nadaju u konkurenciji Mađarske, Srbije i Crne Gore. Bugari su sedam utakmica bez pobjede, Litavci čak 15, dakle, remi bi im bio ravan porazu u svakom slučaju.

Mađarska – Srbija, 20.45

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

U skupini G očekuje nas prava drama do kraja kvalifikacija. Mađari su u najboljoj situaciji jer imaju isto bodova, ali i utakmicu manje od Srbije te dva boda i utakmicu manje od Crne Gore. Ako Mađarska ponovno svlada Srbiju, ovaj put u Budimpešti, a onda i Litvu u Kaunasu izborit će Euro. Srbija će osigurati Njemačku ako remizira s Mađarskom i pobijedi Crnu Goru pred kojom je jako težak zadatak - pobijediti Srbiju u Beogradu, a onda u studenom Litvu u Podgorici i Mađarsku u Budimpešti. Danas su, dakle, sva tri znaka moguća...

Italija – Malta, 20.45

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

Maltežani su Talijanima predjelo za glavni sraz ovog listopada, gostovanje na Wembleyju u utorak, pokušaj uzvrata Englezima za ožujski poraz (1-2) iz Napulja. Talijani imaju problema s kadrom zbog 'više sile', pravosdnih procesa zbog kojih nema Tonalija i Zaniola, ali Maltežani ne bi smjeli biti problem izabranicima Luciana Spallettija večeras u Bariju. Sveti Nikola trebao bi donijeti tri boda Azzurrima, a sude Hrvati na čelu s Dujom Strukanom, VAR je Ivan Bebek.

Danska – Kazahstan, 20.45

(Nogomet, Euro, kvalifikacije)

Još pamte Danci poraz 2-3 u Astani, nakon što su do 73. minute pogocima Højlunda vodili 2-0. No, Kazahstanci su potom nadvisili San Marino i Sjevernu Irsku, izgubili doma od Finaca (0-1), pa po drugi put sa 1-0 pobijedili Irce. Gužva je, rekosmo već, u toj skupini H, četiri reprezentacije unutar jednog boda te svaka pobjeda pobjednika stavlja u veliku prednost, poglavito ako konkurencija remizira.

Cedevita Olimpija – Split, 15.00

(Košarka, ABA liga)

Sastav Slavena Rimca nije ušao briljantno u regionalnu sezonu – u uvodna dva kola ABA lige Splićani su poraženi od Studentskog centra i Igokee i to oba puta na domaćem parketu na Gripama. Sada im slijedi odlazak kod bivših poslodavaca svog trenera, u Ljubljanu, u kojoj je domaćin Cedevita Olimpija ipak favorit. Ljubljanski sastav pružio je sjajan otpor favoriziranom Juventutu u Eurokupu, no na koncu je poražen u produžecima, a danas bi ipak trebao stići do pobjede.

Partizan – Cibona, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Momčad Cibone bila je na rubu pobjede protiv FMP-a u posljednjem kolu, no momčad Jakše Vulića je na koncu ipak posrnula u samoj završnici i tako upisala i drugi poraz u ABA ligi. A iako se Cibonu posljednjih godina slalo u Beograd protiv Partizana kao pred streljački vod, teško da je bila ovolika razlika u igračkoj kvaliteti između Zagrepčana i Beograđana kao sada. Sastav Željka Obradovića nakon uvodna dva kola ima kombiniranu razliku +72, a sada bi ju trebao pojačati dvoznamenkastim brojem. Za Cibonu bi dobar rezultat bio sve ispod 20 poena minusa.

BiH – Hrvatska, 20.00

(Rukomet, kvalifikacije za Euro, žene)

Hrvatska ženska reprezentacija s lakoćom je preskočila prvu prepreku u kvalifikacijama za Euro 2024. godine i pobijedila Grčku 32-22. Sada mirno dočekuje susret 2. kola protiv Bosne i Hercegovine koji je na rasporedu u 20.00 sati u Cazinu. Bosna i Hercegovina je do sada samo jedanput sudjelovala u završnoj fazi kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Sve osim pobjede Hrvatske, iako je načeta ozljedama nekih reprezentativki, bila bi veliko iznenađenje.

Grčka – Rumunjska, 17.00

(Rukomet, kvalifikacije za Euro, žene)

Grčka je izgubila svoju prvu utakmicu kvalifikacija 22-32 od Hrvatske, a Rumunjska je svladala Bosnu i Hercegovinu 49-17. Rumunjke su propustile samo jedan od 15 završnih turnira EP-a, a Grčka se nikada nije kvalificirala. Na putu prema Euru 2022. Grčka je po dva puta poražena od Nizozemske i Njemačke, a Rumunjska je dobila sva četiri dosadašnja dvoboja protiv Grčke, posljednji u kvalifikacijama za Euro 2012.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladionicekladioničarski dan

Ostale Vijesti