Najava dana: Derbiji u Bundesligi, zicer u Mađarskoj i tijesni okršaji u Bjelorusiji

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 23.05.20. | 08:00

Evo što je najbolje od sporta u subotu...

Seongham nije primio ni gol u uvodne divje utakmice, a gosti bi danas trebali aktivirati našeg Tomislava Kiša, koji bi trebao dati poticaj više napadu Seonghama. Također, Kiš i društvo imaju sasvim solidnu obranu, a domaćin zabije koliko i primi jer ima gol razliku 3:3 zasad. Gosti su dobili zadnjiu međusobnu utakmicu minimalnih 1:0, a sudeći po uvodne dvije utakmice u tekućoj sezoni ni danas neće biti raspucano...

NOGOMETNI TIP | 13:00 | Darmstadt – St. Pauli

Darmstadt je prošlo kolo poražen 2:0 od Karlsruhera u gostima, a St. Pauli je minimalno pobijedio Nurnberg kod kuće. Domaćin je danas apsolutni favorit, uzmemo li u obzir tradiciju, naime, dobio je sedam od zadnjih osam utakmica, a na pet od zadnjih sedam nije primio gol. Također, od 1992. godine Darmstadt ima samo jedan poraz od današnjeg suparnika, a od 2000. godine gost je na ovom stadionu samo jednom zabio.

NOGOMETNI TIP | 13:00 | Osnabruck – Hannover

Nismo se nadali kako Osnabruck može odvući vodeći Bielefeld do remija u prošlom kolu, ali to se dogodilo. Domaćin se sad ima pravo čemu nadati protiv Hannovera, koji je uoči ovog susreta svladao Nurnberg kao gost. Očekujemo tvrdu borbu i ovaj put baš kao u prvom susretu ove sezone kad su odigrali bez pobjednika i bez golova.

NOGOMETNI TIP | 15:30 | Borussia Monchengladbach – Bayer Leverkusen

U prošlom kolu Borussia M. je lako izašla na kraj s Eintrachtom u Frankfurtu (3:1). Istovremeno, Leverkusen je rutinski dobio Werder 4:1 u gostima. Obje momčadi još nisu odustale od naslova, domaćin je treći, gosti peti s dva boda manje. Također, bore se za europske pozicije sljedeće sezone. Domaćin je kod kuće jedna od najboljih momčadi u Njemačkoj, devet pobjeda, dva poraza i remija... Leverkusen je pak u gostima treći najbolji u ligi. Prvu utakmicu u tekućoj sezoni dobio je Mochengladbach u gostima 2:1, ali zadnji put na ovom stadionu Leverkusen je pregazio zeleno-bijele čak 5:0.

NOGOMETNI TIP | 15:30 | Slutsk – Rukh Brest

Slutsk je u zadnja dva kola imao dva teška ispita, protiv Energetika i BATE-a, i spektakularno trensnuo na njima. Dva efikasna poraza s tri ili više golova i bum, kriza je zakucala na vrata. Brine ih i inače slabašni Brest, koji je bez poraza već šest utakmica zaredom, ali polovica od tih šest bili su remiji. Na osnovu tog, danas također najavljuju neizvjesnu utakmicu, ali efikasnu, jer Slutsk u zadnje vrijeme često igra utakmice s barem tri gola.

NOGOMETNI TIP | 15:30 | Wolfsburg – Dortmund

Wolfsburg je restartao prvenstvo s 2:1 na gostovanju kod Augsburga, a Dortmund demonstrirao silu protiv rivala Schalkea 4:0. Milijunašima je to bila peta pobjeda zaredom, a u tih pet zabili su 13 komada uz dva primljena. Dortmund inače dominira ovim okršajem, nije prmio čak šest utakmica s današnjim suparnikom, a zadnji poraz pamti još iz 2015. godine.

NOGOMETNI TIP | 15:55 | Ferencvaroš – Debrecen

Težeg suparnika na postpandemijskoj premijeri Debrecen nije mogao dobiti. Bum, prvo kolo pa odmah lider prvenstva. Fener računa na bodove koji su mu nužni u lovu na naslov, dok je Debrecen tek osmi i iz ove utakmice će uzeti što može dobiti. Problem mu je i forma, ne isključivo kvaliteta, jer ima četiri poraza u zadnjih pet susreta, a u zadnjem međusobnom okršaju poražen je 0:2.

NOGOMETNI TIP | 17:30 | Isloch Minsk – Energetik

Energetik je u formi pa bi mogao i danas napasti osokoljen trima uzastopnim pobjedama, od čega dvama u gostima. Islochu je u prošlom kolu stigla šamarčina od Dinamo Minska pa ispada kako je pobjeda protiv Belshine kolo prije toga bila samo slučajnost. Ovaj put dolaze u goste suparniku slične snage pa se očekuje tvrd i neizvjestan susret.

NOGOMETNI TIP | 18:30 | Bayern – Eintracht

Bavarci nisu startali preuvjerljivo, u prošlom kolu jedva su dobili Union 0:2, međutim zadržali su vodeće mjesto na ljestvici uz četiri boda više od Dortmunda. Eintracht je na svom terenu poražen od M'Gladbacha 3:1 i djelovao je bespomoćno... Orlovima je ovo četvrti poraz zaredom, a u zadnjih osam mjeseci imaju samo tri gostujuće pobjede, što je vrlo alarmantno s obzirom na to da stižu na Allianz Arenu. Bavarci su ih na tom stadionu dobili čak 10 puta u zadnjih 11 okršaja i zabio 34 gola u tom razdoblju. No, još im pamte poraz iz Frankfurta 1:5...

NOGOMETNI TIP | 19:30 | Vitebsk – Dinamo Minsk

Direktan okršaj u donjem djelu ljestivce, deveti Dinamo protiv prvog pratitelja koji također ima 12 bodova. Kvalitetom, ove momčadi zaslužuju biti u tom dijelu ljestivce i s podjednakim šansama ulaze u ovaj okršaj. Vitebsk je u težoj situaciji, jer je poslije dva uzastopan poraza, odigrao dva remija i pobjeda mu je potrebna kao ozeblom deka i topao čaj... Gosti bi mogli iskoristiti pritisak imperativa pobjede na domaćem terenu, ali teško će se obje momčadi raspucati, jer su im „utezi“ oko nogu. Uostalom, to nije bio slučaj ni u zadnjih pet međusobnih okršaja...

(foto: Pixsell)

 


Tagovi

kladioničarski dankladionicanajava dana

Ostale Vijesti