Germania
Germania

Najava dana: Barca dočekuje Valenciju, a vidjet ćemo i koliko su mamurne Lisice

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 29.04.24. | 07:59

Evo koje smo utakmice danas istaknuli.

Barcelona – Valencia, 21.00

(Nogomet, La Liga)

Utakmica dana. Prvo su ispali od PSG-a iz Lige prvaka, potom su izgubili svaku šansu prošlog tjedna da osvoje prvenstvo nakon poraza od najvećeg rivala. Biti navijač Barcelone u posljednjih 10 dana nije lako. Dobra vijest je što je Xavi rekao kako će ipak ostati, stoga on već sada može krenuti s pripremama za sljedeću sezonu. Valencia igra dobro, njihove utakmice su često 'tvrde', ali u posljednjem kolu ih je na domaćem terenu iznenadio Betis koji je slavio s 2-1. Inače, prije te utakmice Valencia je upisala dvije pobjede, jedan poraz i jedan remi, a u ta četiri ogleda vidjeli smo samo tri pogotka.

Genoa – Cagliari, 20.45

(Nogomet, Serie A)

Miki Badelj je kapetan Genoe. I standardni prvotimac. Budući da je Marko Rog sada u Dinamu, ovo više nije 'hrvatski okršaj'. Cagliari je trenutno 14., samo dva mjesta iza Genoe, ali to ne znači da su sigurni. Imaju gol-razliku -20, a od crvene zone udaljeni su samo četiri boda. Genoa je 12., s 10 bodova manje od osmog Napolija te 11 bodova više od 18. Udinesea. Domaćin je u ovom ogledu favorit, iako nije da im je pobjeda u ovoj utakmici 'biti ili ne biti'.

Mura – Aluminij, 17.30

(Nogomet, Prva slovenska nogometna liga)

Aluminij bi se uskoro mogao otopiti. Trenutno su pretposljednji, s tim da imaju isti broj bodova kao Radomlje koji je 10. Mura je pak trenutno šesta, oni ne mogu do trećeg mjesta, baš kao što im ni ostanak nije upitan. Prvo ime gostiju ove sezone je hrvatski napadač Tin Matić koji je u klub stigao iz Celja, ali ni on nije neko vrijeme poentirao. Odnosno, on je 'suh' još od 1. ožujka kad je njegov Aluminij na domaćem terenu svladao Muru s 2-0, a on je postigao oba pogotka! Nakon te utakmice Aluminij je upisao pet poraza i tri remija stoga je jasno zašto se nalaze tu gdje se nalaze…

Preston – Leicester, 21.00

(Nogomet, Championship)

Jamie Vardy ovog je vikenda imao party! Nakon posrtaja Leedsa protiv QPR-a u Londonu, Leicester je i matematički izborio povratak u Premier ligu! Dakle, ovog vikenda bilo je 'papreno'. I neka je! Leicester je zaslužio biti dio 'elite', ova sezona Premier lige bez njih nije bila zanimljiva. Preston je u sredini, neće oni ni gore, a ni dolje, što znači da ova utakmica nema nikakav natjecateljski naboj. Dakle, očekujemo pogotke… I barem jednu razbijenu korner zastavicu nakon klizećeg starta Jamieja Vardyja!

Rapid Bukurešt – Univ. Craiova, 19.30

(Nogomet, Liga I)

Rapid je u očajnoj formi, u posljednjih šest utakmica upisali su pet pobjeda i jedan remi. S druge strane, Univ. Craiova nije ništa bolja. Odnosno je, ali za nijansu, jer oni u posljednjih pet utakmica imaju četiri poraza i jedno slavlje. U posljednja četiri od pet međusobnih okršaja tip GG bio je dobitan, s tim da smo vidjeli tri slavlja današnjeg gosta, jedno Rapida i jedan remi.

Tuzla City – Igman Konjic, 16.30

(Nogomet, Wwin Liga BiH)

Utakmica koja će puno toga odlučiti. Odnosno, ne odlučiti, već usmjeriti. Tuzla je predzadnja, dok je Igman mjesto iznad njih s bodom više. Dakle, ostanak opasno visi i jednim i drugima, s tim da je Zvijezda 09 sigurno posljednja. Đorđe Pantelić ove je sezone postigao 10 pogodaka u dresu Građana te će baš on biti najveća opasnost po gol gostiju. U posljednjem međusobnom ogledu slavio je Igman, ali na otvaranju prvenstva je na domaćem terenu bolja bila Tuzla. Sva tri ishoda su u igri…

Silkeborg – Midtjylland, 19.00

(Nogomet, Superliga)

Midtjylland se bori za prvo mjesto, trenutno imaju samo tri boda manje od vodećeg Brondbyja. Silkeborg je ušao u Ligu za prvaka i već to je za njih uspjeh. Današnji domaćin ima tri vezana poraza, dok je Midtjylland željan 'osvete' nakon što su u prošlom kolu izgubili od Brondbyja (1-2), dok su prije toga odigrali 'samo' 2-2 s Copenhagenom. Ako žele taj naslov, više si ne smiju dozvoliti kikseve. Počevši od danas!

Karagumruk – Antalyaspor, 19.00

(Nogomet, Super Lig)

Momčad Tonija Teklića nije se spasila, trenutno su prvi 'ispod crte' na 17. mjestu s bodom manje od Gaziantepa. Njihov današnji protivnik, Antalyaspor, je osmi, sa samo šest bodova manje od četvrtog mjesta koje bi ih odvelo u Europu, a kojeg sada drži Besiktas. Zanimljivo, u službenoj utakmici, Karagumruk nikada (!!!) nije svladao svojeg današnjeg protivnika. Danas je, dakle, idealno vrijeme da se to promijeni..

Miami Heat – Boston Celtics, 22.00

(Košarka, NBA doigravanje)

Rezultat u seriji je 1-2, s tim da će Miami i sljedeću utakmicu biti domaćin. Prednost domaćeg terena Boston nije obranio, ali nije ni Miami, koji je pao pod pritiskom i onda izgubio posljednju utakmicu. Tatum i Brown u prošloj su utakmici bili vrlo dobri, sad je vrijeme da se i ostatak društva probudi. Naročito Porzingis i Holiday od kojih se očekuje veći učinak. Boston je jedan od većih favorita za naslov, a nakon prve tri utakmice protiv Miamija vidjelo se kako je kvaliteta očito na njihovoj strani.

NO Pelicans – OKC, 02.30

(Košarka, NBA doigravanje)

Igra mačke i miša. Barem to zasad tako izgleda. Rezultat u seriji je 2-0 za OKC, s tim da će sada Nola igrati doma. Ziona nema, loža je stradala, što je priličan udarac za ambicije Nole. Uostalom, u posljednjoj utakmici koju je igrao je zabio 40 poena. U redovima OKC-a se sve vrti oko sjajnog Shaija Gilgeousa-Alexandera koji je u prvoj utakmici zabio 28, u drugoj 33, a ne čudi ni što je jedan od trojice kandidata za MVP titulu. Do nje neće doći, ali sama činjenica da je tako visoko je hvale vrijedna. Nola je maksimalno skratila rotaciju, ali neće im to previše pomoći…


Tagovi

najavanajava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti