Manchester City nastavio s dominacijom u Premiershipu, West Ham demolirao Newcastle

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.12.18. | 17:48

Odigrano pet utakmica.

U pet utakmica 14. kola Premiershipa koje su počele u 16 sati, domaćini su upisali tri pobjede, a dva trijumfa pripala su gostima.

Manchester City nastavio je s dominacijom i na domaćem terenu svladao Bournemouth koji je nakon odličnog ulaska u sezonu zapao u krizu i ovo mu je bio četvrti poraz u nizu. Građani su pak stigli do 12. pobjede iz 14 kola i pobjegli su Liverpoolu, koji sutra dočekuje Everton, na pet bodova prednosti.

Domaćini su poveli preko Bernarda Silve u 16., a gosti su izjednačili pred odlazak na odmor preko Calluma Wilsona. No, City je furiozno krenuo u nastavak, nakon nekoliko propuštenih prigoda zabio je Raheem Sterling šesti put u nizu Bournemouthu, a „točku na i“ postavio je Ilkay Gundogan u 80. minuti na asistenciju Leroya Sanea.

Leicester je pogocima Jamieja Vardyja i Maddisona svladao Watford i skočio na sedmo mjesto, a s istim rezultatom Crystal Palace bio je bolji od Burnelya. Još uvjerljiviji bio je West Ham na gostovanju kod Newcastlea, čime je prekinuo seriju domaćina od tri pobjede u nizu. Brighton je pak slavio na gostovanju kod Huddersfielda s 2:1 i dodatno se udaljio od zone ispadanja kojoj je Huddersfield sad jako blizu.

Posljednju utakmicu dana igraju Southampton i Manchester United u 18:30.

> Odigraj Southampton - Manchester United

Premiership, 14. kolo, subota:

Crystal Palace – Burnley 2:0
Huddersfield – Brighton 1:2
Leicester – Watford 2:0
Manchester City – Bournemouth 3:1
Newcastle – West Ham 0:3
Southampton – Manchester United, 18:30

(Foto: Reuters)

 


Ostale Vijesti