Legendarni Urugvajac završio karijeru

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.08.19. | 16:47

Obrane diljem svijeta mogu odahnuti.

Nekadašnja zvijezda Atletico Madrida i Manchester Uniteda Diego Forlan donio je u 40. godini odluku o prestanku igračke karijere.

Urgvajac je nakon 21 godine u profesionalnom nogometu odlučio da je vrijeme za mirovinu, iako su mu ponudili produženje ugovora, no osjetio je da mu tijelo više ne može pratiti natjecateljski ritam.

„Bila je to teška odluka. Nisam želio da taj trenutak dođe, ali je jasno da je to neizbježno i da ću jednog dana morat prestati igrat profesionalni nogomet“ – izjavio je legendarni Urugvajac.

Urugvajac je najbolje partije odigrao u dresu Atletico Madrida, s kojim je osvojio Europsku Ligu i Europski Superkup, bio najbolji strijelac lige te u Villarrealu, gdje se također okrunio s trofejom najboljeg strijelca lige. Dva puta je proglašen prvim topnikom Europe, a 2010. na Svjetskom prvenstvu je podijelio nagradu za najboljeg strijelca prvenstva.

U karijeri je još nastupao za Independiente, Manchester United, Inter Milan, Internacional, Cerezo Osaku, Penarol, Mumbai City i Kitchee SC.

Za reprezentaciju Urugvaja je nastupio u 112 utakmica i pridodao 36 golova, a 2011. godine je osvojio Copa Americu.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Uruguay legend Diego Forlan has announced his retirement from professional football<a href="https://t.co/BkAZo802Ex">pic.twitter.com/BkAZo802Ex</a></p>&mdash; Goal (@goal) <a href="https://twitter.com/goal/status/1158954024407879681?ref_src=twsrc%5Etfw">August 7, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

<iframe width="640" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/VCksdXAldYk" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Diego Forlan

Ostale Vijesti