Kakva šteta! Neforsirane greške presudile sjajnoj Ani Konjuh u duelu protiv bivše prve tenisačice svijeta

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 22.02.16. | 17:44

Ana je imala drugo kolo u svojim rukama, sjajno je igrala, ali presudio joj je velik broj neforsiranih pogrešaka i loša realizacija break prilika.

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh nije uspjela napraviti veliko iznenađenje u prvom kolu WTA turnira u Dohi. Bolja od nje je, rezultatski gledano, bila je danska tenisačica Caroline Wozniacki sa 6:4, 3:6, 4:6.

Ovaj meč se a aspekta naše tenisačice može podijeliti u tri dijela. Savršen prvi set Hrvatice u kojem je čak tri puta uzimala servis 13. nositeljici, te prepuni pogrešaka drugi i prvi dio trećeg seta. U drugoj je dionici igre Wozniacki vrlo brzo otišla na prednost od 3:0, a baš je u tom posljednjem gemu Dubrovkinja propustila realizirati pet break prilika.

U istom se tempu nastavilo do 5:2 za Wozniacki u trećem setu, a onda se ponovno javlja inat i 'slobodna ruka' hrvatske tenisačice, koji s tri uzastopna gema, od kojih su dva breaka, stiže na 5:5. Ipak u naredna dva gema, osobito u svom idućem servis gemu gdje gubi četiri uzastopna poena, ponovno reda neforsirane greške, a ovog joj puta iskusna Dankinja to nije oprostila.

Ipak, Konjuh je igrala jako dobro, ubacila je 43 'winnera', dvostruko više od Wozniacki, ali su joj presudile neforsirane pogreške, a njih 62 su ipak previše za konačan trijumf protiv ovakvog imena.

WTA Doha, 1. kolo:

Konjuh – Wozniacki 4:6, 3:6, 4:6

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Ana KonjuhCaroline WozniackiWTAWTA Doha

Ostale Vijesti