Izbornik Brazila nakon razočaravajućeg remija: Anksioznost nas je jako pogodila

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 18.06.18. | 10:37

Trener Carioca bio je vidno razočaran nakon utakmice sa Švicarskom.

Reprezentacija Brazila sinoć je neočekivano odigrala mršavi remi sa Švicarskom.

Povela je selekcija Selecaa u 20. minuti golom Philippea Coutinha, ali početkom drugog poluvremena Steven Zuber je izjednačio za, ispostavilo se kasnije, konačnih 1-1.

Brazilski izbornik Tite bio je razočaran rezultatom, ali svjestan je da je prvenstvo tek počelo i da je ovo bila tek prva utakmica.

„Dok nismo postigli pogodak, bili smo dosta pod pritiskom. Bilo je tu puno anksioznosti i grča što se pokazalo i na našoj igri. Nismo bili dovoljno precizni“, rekao je 57-godišnji trener, pa nastavio: „Imali smo nekoliko dobrih, čistih prilika, ali smo morali biti precizniji. Na Svjetskom prvenstvu do sada, oko 45% golova došlo je iz prekida.Ovaj oblik pritiska karakterističan je za prve utakmice na Svjetskom prvenstvu, čak je i trener anksiozan.“

Brazilski izbornik nije htio kritizirati suca nakon pada Gabriela Jesusa u šesnaestercu Švicaraca u drugom poluvremenu, ali smatra kako je Miranda bio odgurnut od strane Zubera pri izjednačujućem golu švicarskog reprezentativca.

„Ne treba stavljati dodatni pritisak na suca, postoji proces i sistem kojim se to riješava. Postoje odgovorni ljudi za to i treba biti pošten, ali odgurivanje Mirande je bilo očigledno. Penal nad Jesusom se možda i može različito interpretirati, ali situacija s Mirandom je izgledala poprilično čisto“, bocnuo je Tite glavnog suca, ali s dozom pomirenja.

Za kraj je zaključio brazilski trener zaključio.

„Naravno da nisam zadovoljan rezultatom, htjeli smo pobjedu, ali nas je anksioznost jako pogodila.“

(Foto: Reuters)


Tagovi

Rusija 2018Svjetsko prvenstvo u nogometuBrazilska nogometna reprezentacijaTite

Ostale Vijesti