Iniesta otkrio tko mu je najvažniji trener u karijeri – nije Guardiola

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 11.05.18. | 11:09

Katalonac je prokomentirao svoj odlazak iz Barcelone na kraju sezone.

Andres Iniesta je najavio da odlazi iz 'Blaugrane' na kraju ove sezone u kojoj zajedno sa suigračima ide po naslov prvaka Španjolske bez poraza. Titula je već osigurana, sada samo moraju 'odraditi' i taj dio bez poraza.

Povodom odlaska, osvrnuo se i na svoju karijeru u Barci te je rekao kako mu neće biti lako otići.

„Sada je preda mnom izazov, novo iskustvo na osobnoj i obiteljskoj razini. Imam dvije važne prekretnice u svom životu, prelazak iz Fuentalbille u Barcelonu i sada prijelaz iz Barcelone u tko zna gdje“, rekao je 34-godišnji veznjak koji upravo danas slavi rođendan.

Pretpostavlja se da će nova destinacija Inieste biti Japan, iako nekadašnji španjolski reprezentativac to još nije službeno potvrdio.

Priznao je da bi se htio vratiti u Barcelonu, ali tamo odakle je i započeo svoju avanturu i katalonskom velikanu – u omladinskom pogonu.

„Doći će nove stvari koje će usrećiti i mene i moju obitelj i tome se veselim, Nakon toga, vidjet ćemo što će biti u nadolazećim godinama“, rekao je Iniesta pa dodao: „Nadam se da ću se moći vratiti jednog dana i prenijeti svoje znanje, i ono što mislim da će biti pozitivno za klub, kako mlađim uzrastima tako i prvoj momčadi.“

Osvrnuo se i na trenere koji su mu obilježili karijeru, a iako je s Pepom Guardiolom osvojio sve što se osvojižiti može, ipak mu nije bio najutjecajniji trener u karijeri.

„Van Gaal je bio moj najvažniji trener“, rekao je Iniesta.

Svjetski i europski prvak s Barcelonom i španjolskom reprezentacijom, u klupskom nogometu je debitirao s 18 godina upravo pod vodstvom nizozemskog trenera, sada već davne 2002. godine – godine kada je brazilski Ronaldo s famoznom frizurom bio najbolji strijelac i osvajač Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji.

Vrijeme leti.

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Andres IniestaLouis van GaalBarcelona

Ostale Vijesti