Hajduk je najgori klub u državi: Napunio tri godine bez pobjede

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.06.17. | 12:53

Simpatični sedmoligaš iz Lipovog Brda pokraj Bjelovara završio je sezonu s 18 poraza iz 18 utakmica.

Proteklu sezonu završili su na desetom mjestu od deset kluba u 3. ŽNL sjever Bjelovarsko – Bilogorske županije bez ijednog osvojenog boda, 18 čistih poraza uz gol razliku -186!

„Nedavno smo navršili tri pune godine kako nikog nismo pobijedili, dobili smo Galovčane 7:4 i od tad samo čemer i tuga,“ započeo je Ivan Bandur, osnivač, predsjednik, bivši igrač, glavni tajnik, sportski i tehnički direktor HNK Hajduka Lipovo Brdo.

„Ali nitko ne pita zašto smo tako loši. Nemamo para, teška smo sirotinja, imamo par sponzora ali to su sve simbolični iznosi, neugodno mi je uopće javno reći o kojem se novcu radi.“

„Od općine nismo dobili ni lipu već godinama, ne možemo igrati ni na vlastitom stadionu zbog čega se sporimo. Lokalna vlast nas baš ne doživljava,“ jada se predsjednik najlošijeg kluba u Hrvatskoj.

Imaju širok popis igrača, ali na utakmice ih dolazi „taman“, nekad i manje, pa svejedno još nisu odustali, unatoč tome što su ove sezone primali 12 komada po utakmici prosječno.

„Ne razmišljam o odustajanju, imam skoro 70 godina i sve sam bio u ovom klubu, gurat ću dok mogu pa ćemo vidjeti dokud. Naši igrači su sjajni dečki, svi obožavaju nogomet i zato ne žele odustati, pa ni naš golman koji na pojedinim utakmicama vadi loptu iz mreže po deset puta.“

Sve što žele jest pomoć od grada ili županije jer nemaju, kaže Bandur, ni za treće poluvrijeme.

„Običaj je sjesti na sat, sat i pol poslije utakmice s dečkima i malo se podružiti, ali u zadnje vrijeme sve teže to izvodimo. Jer neki imaju za pivu, a drugi ne. Sve što nam je potrebno je par gajbi piva da se malo proveselimo kad se ne veselimo rezultatima na terenu,“ priča nam Bandur dok se u pozadini čuju kokoši.

„Naši igrači rade uglavnom u poljoprivredi, neki su konobari, neki kuhari. Dobro da je sezona završila jer bi imali još gore rezultate. Naš najbolji strijelac, mali Ronaldo, nije mogao igrati u zadnjem prvenstvenom kolu jer je otišao na more konobariti.“

„Zašto Ronaldo? To mu je nadimak jer nam je najbolji strijelac, zabiješ par golova kod nas i odmah te prozovu kao legendarnog Brazilca. Trenutačno u momčadi imamo dvojicu s tim nadimkom.“

Bandur je klub osnovao 1969. godine i nazvao ga Hajduk jer je kaže strastveni navijač splitskog kluba.

„Hercegovac sam, a u mom rodnom kraju svi navijaju za Hajduk pa sam ja svom klubu dao isto ime. Jesmo li ikad odigrali protiv Hajduka? Nikad, premali smo klub za njih, ali sad kad pročitaju ovu priču, možda nas posjete i odigraju prijateljsku. Za dvije godine će nam biti 50. godišnjica, možda da nam dođu za rođendan,“ zaključio je Bandur i još jedanput zamolio za pomoć.

„Neka nam se jave sponzori, ako su zainteresirani, pa da se konačno maknemo s tog zadnjeg mjesta,“ zaključio je prvi, i jedini, klupski operativac.

Želite li pomoći Hajduku ili postati sponzor, možete to učiniti uplatom na žiro račun: žiro račun-HR9523900011100315139.

Piše: Andrija Vuković

(foto, video: Pixsell)


Tagovi

Hajduk Lipovo BrdoDruga HNL

Ostale Vijesti