SERGIO PEREZ Action Images
SERGIO PEREZ Action Images

Gojo nije mogao do još jedne senzacije, Čilić mora dobiti Medvedeva (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.12.21. | 17:47

Peti igrač svijeta Rublev donio je Rusiji prednost u finalu, Čilić ima imperativ pobjede protiv drugog igrača svijeta.

Borna Gojo nije uspio izvesti još jednu senzaciju. Ruski predstavnik Andrej Rublev bio je bolji s 6:4 i 7:6 u setovima. Gojo u cijelom meču nije uspio izboriti ijednu brejk priliku, ali je demonstrirao ogromnu upornost i spasio čak sedam brejk lopti, Rublev je iskoristio samo jednu u prvom setu. U drogm setu Gojo je dosta namučio petog igrača svijeta koji je slavio u tie-breaku. Bio je ovo posljednji Gojin nastup na ovosezonskom Davis kupu i 23-godišnji ASplićanin može biti veoma ponosan na svoju igru bez obzira na rasplet finala. Kao 279. igrač ATp liste doveo je Hrvatsku do finala pobjedama nad tri top 75 igrača svijeta.

Uskoro će na teren najbolje rangirani predstavnici dviju reprezentacija - Marin Čilić i drugi igrač svijeta Daniil Medvedev. Rus ima priliku donijeti svojoj zemlji titulu i zaključiti finale prije izlaska parova na teren, ali mi se uzdamo da Čilić može napraviti iznenađenje i osigurati da se ovo finale odlučuje u dublu.

Prvi set

Gojo je uspješno držao svoja prva tri servis gema, ali uz dosta muke i dvije spašene brejk lopte koje je izborio rublev. Rus je s druge strane krenuo furiozno, uz mučenje Goje na njegovom servisu, svoja prva tri servis gema dobio je s nula izgubljenih poena.

Kod rezultata 3:3, Rublev je prvi put iskoristio brejk loptu i kako se kasnije pokazalo – prelomio prvi set u svoju korist. Uz jedan izgubljen poen servirao je za 5:3, Gojo je potom smanjio zaostatak, ali Rublev je na svom servisu ponovno siguran. Iskoristio je drugu set-loptu i zaključio ovu etapu susreta sa 6:4.

Drugi set

U drugom setu gledamo puno boljeg Goju, iako je krenulo veoma teško. Na prvom servis gemu spasio je dvije brejk lopte, drugu asom kojem je zmjerena brzina loptice od 217 km/h. Umalo je opasno stisnuo Rubleva na njegovom prvom servis gemu u drugom setu, ali promašio je udarac kod 40:30 i Rus izjednačuje na 1:1.

Na svom drugom servis gemu ovog seta Gojo ponovno demonstrira veliku mentalnu snagu, preokrenuo je 40:0 i spasio tri brejke lopte. Potom svaki igrač uspješno brani svoj servis, Gojo je u prva tri gema seta spasio pet brejk lopti, a dugo vremena nakon toga nijedan igrač ju nije izborio. Nakon 11 gemova Gojo je poveo sa 6:5 i osigurao tie break. Rublev gubi samo jedan poen i izjednačuje na 6:6 i tada započinje napeti tie break.

Jedan Gojin udarac nesretno je zapeo na vrhu mreže i Rublev je poveo s 4:2. Nakon svog servisa i druge razmjene Rublev šalje snažan forehand u aut i Gojo smanjuje na 4:3. Gojo silovito servira, Rus šalje lopticu u aut i imamo izjednačenje! Svojim 15. asom na susretu Gojo dolazi u vodstvo 5:4.

Rublev se preciznom paralelom vraća i izjednačuje, potom dolazi u vodstvo 6:5 i na Gojinom servisu ima meč loptu. nažalost, Borna šalje backhand u aut. Rublev dobiva meč, a Rusija vodstvo u finalu.


Tagovi

Davis CupBorna GojoAndrej Rubljov

Ostale Vijesti