DOMINACIJA! Nadal pregazio ludog Kyrgiosa za 6. titulu sezone

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 08.10.17. | 15:42

Australac je opet bio vidno rastresen pa meč nije ispunio očekivani potencijal.

Imao je težak put do finala China Opena, ali samo mu je Pouille u prvom kolu ozbiljno zaprijetio u meču koji je trajao dva i pola sata, ostalo je bila šetnja bez obzira na izgubljeni set kontra Dimitrova. Za prvog igrača svijeta ovo je šesti trofej u sezoni među kojima su i dva Grand Slama.

Iako ga je Kyrgios pobijedi ovo ljeto u Cinncinattiju, danas nije bilo neizvjesnosti. U velikoj mjeri si je temperamentni Australac sam kriv jer je od samog početka meča krenuo u rasprave sa sucem, bio je vidno nervozan, rezigniran, a u nekim trenucima je svom snagom bezglavo udarao lopticu što je izgledalo prilično očajno.

Nadal je s druge strane bio ozbiljan i to mu je bilo dovoljno da slavi u ovom meču kojeg je 'ludi' Kyrgios očito unaprijed odlučio izgubiti. Naravno, ovdje ne treba umanjiti Nadalove zasluge jer je i njegova igra dovela do toga da Kyrgios 'eksplodira'. Dovoljno je reći je Australac ubacio tek 48 posto prvog servisa, a iza drugog osvojio je tek 30 posto poena.

Moćni Rafa tako je ustabilio prvu poziciju na ATP ljestvici koja izlazi sutra ujutro i još jednom dominantnom predstavom pokazao kako je trenutno bez dileme najbolji tenisač svijeta.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Rafael NadalNick KyrgiosATP Peking

Ostale Vijesti