Dodig i Granollers osvojili naslov u Baselu i stigli na korak od nastupa u Londonu!

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 30.10.17. | 08:42

Novi uspjeh hrvatskog tenisača.

Ivan Dodig je u paru sa Španjolcem Marcelom Granollersom osvojio naslov u Baselu. Hrvatsko-španjolska kombinacija je u finalu sa 7:5 i 7:6(6) za sat i 44 minute igre bila bolja od francuskog para Fabricea Martina i Edouarda Roger-Vasselina.

Dodig i Granollers su loše otvorili meč izgubivši svoj servis, ali su odmah u idućem gemu vratili break zaostatka i potom u 12. gemu novim breakom uzeli prvi set. U drugom nije bilo obrata do same završnice, kada su Dodig i Granollers kiksali na svom servisu i protivnici su poveli sa 6:5 te imali servis za izjednačenje na 1:1 u setovima. Ipak, hrvatsko-španjolski par uspio se spasiti i izboriti tie-break, u kojem su iskoristili četvrtu meč loptu za osvajanje naslova.

Dodigu je ovo deveti trofej u konkurenciji parova u karijeri, ujedno i treći ove godine. Osim dva sa Granollersom, uzeo je jedan i sa Matom Pavićem u Hamburgu. Granollersu je pak 15. put u karijeri otišao do kraja na nekom turniru u paru.

Dodig je sada šesti tenisač svijeta na ATP listi parova, a zajedno sa Granollersom je trenutno na osmoj poziciji koja vodi na završni turnir sezone u Londonu. Prvi pratitelji, Raven Klaasen i Rajeev Ram za njima zaostaju 470 bodova uoči ovotjednog turnira u Parizu. Kako bi prestigli Dodiga i Granollersa, Južnoafrikancu i Amerikancu trebat će izboriti najmanje finale u francuskoj prijestolnici.

ATP Basel parovi, finale:

Martin/Roger-Vasselin - Dodig-Granollers-Pujol 5:7, 6:7(6)

(Foto: Action Images)


Tagovi

Ivan DodigMarcel GranollersATPATP Basel

Ostale Vijesti