Ćorić prokockao prednost u maratonskom petom setu

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 01.06.19. | 17:28

Hrvatski tenisač ispao je u 3. kolu Roland Garrosa.

Hrvatski tenisač Borna Ćorić ispao je u 3. kolu Roland Garrosa. Mladi Zagrepčanin je u šesnaestini finala igrao protiv 45. igrača svijeta, Jana-Lenarda Struffa koji ga je dobro namučio te u konačnici i svladao nakon četiri sata i 25 minuta igre.

Borna je odigrao dobar meč, ali Struff je danas svakako bio bliži svom 'plafonu', za razliku od Hrvata koji može bolje. Izgledalo je da će presuditi Ćorićeva mentalna spremnost i snaga, poglavito u petom setu kada je oduzeo servis Nijemcu pri vodstvu 8-7, ali Struff se sjajnom sekvencom ekspresno vratio u igru i u konačnici stigao do pobjede.

U prvom setu igrao je Borna strpljivo da bi dočekao break u ključnom trenutku pri rezultatu 4-4, a potom je mirno odservirao za 6-4. U drugom setu novi Struff je stupio na scenu, doslovno pomevši Ćorića sa 6-1.

Ipak, 22-godišnji osvajač Davis Cupa s Hrvatskom 'resetira' glavu i ponovno uspostavlja kontrolu na pariškoj zemlji. Treći set je otišao na njegovu stranu, a prelomio ga je ponovno u ključnom trenutku pri vodstvu 5-4, a uspio je tek iz trećeg pokušaja nakon što je imao vodstvo 0:40.

Međutim, Struff nije posustajao, imao je nekoliko razornih udaraca koji su probijali Borninu obranu, a četvrti set morao je biti odlučen u tie-breaku, gdje je Nijemac prohujao sa furioznih 7-1. Meč je tako krenuo prema petom setu, nakon jednosatnog tie-breaka u četvrtom.

Oba igrača su igrala s određenim oscilacijama u odlučujućem setu, gubili su servis – svaki jedan put – ali vidjeli smo i par odličnih poena. Sve je upućivalo na još jedan dugi set, a činilo se da je Ćorić u konačnici prelomio fantastičnom dionicom pri rezultatu 6-6, kada je odličnim forhendom uspio izboriti tri vezane break lopte, iskoristivši tek posljednju.

Međutim, sreća nije dugo trajala jer je istu stvar napravio Struff, ekspresno vrativši svoj servis. Maratonski set se nastavio, a Ćorić je već u sljedećem gemu imao novu break priliku koju nije uspio iskoristiti. Propuštene prilike došle su na naplatu pri vodstvu sedam godina starijeg tenisača. Prvu meč loptu u cijelom meču Struff je odmah i iskoristio dobro odigravši poen na mreži i tako se plasiravši u osminu finala.

Ostaje tako žal za propuštenim jer je Borna imao puno prilike za svladati Struffa koji je u knačnici imao tek 51% ubačenih prvih servisa, uz čak 20 break prilika koje je ponudio Borni na pladnju.

Ćorić je tako propustio okušati se protiv Novaka Đokovića u sljedećem kolu koji je s laganih 3-0 u setovima svladao Talijana Carusa.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Borna ĆorićJan-Lenard StruffRoland Garros

Ostale Vijesti