Ćorić pregazio Chardyja za vodstvo u finalu Davis Cupa

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 23.11.18. | 16:25

Marin Čilić mogao bi dovesti Hrvatsku na korak do naslova već prvog dana.

Borna Ćorić autoritativno je odradio prvi meč i lakše od očekivanog porazio domaćeg tenisača Jeremyja Chardyja rezultatom 3:0 u setovima (6:2, 7:5 i 6:4 ), u prvom susretu finala Davis Cupa odigranom u Lilleu.

 

 

Meč je počeo prema najoptimističnijim očekivanjima za Hrvatsku. Ćorić je slomio Chardyja već na početku dvostrukim breakom pobjegao na nedostižnih 4:0. Francuz nije mogao pratiti Ćorića u izmjenama, a posebno ga je hvatao na njegovom bekendu te je Hrvat odličnim servisima priveo prvi set kraju s 6:2.

U drugom setu odličan pritisak Ćorića nije urodio plodom do 5:5. Francuz je spasio čak pet break lopti dok nije popustio i Ćorić je ključni break napravio izbjegavši trinaestu igru te bez komplikacija poveo 2:0 u setovima. Vrijedi spomenuti da je Francuz na početku seta imao dvije break prilike, ali nijednu nije iskoristio.

 

U trećem setu gledali smo jednosmjernu ulicu, Chardy je ostajao u izmjenama samo ako bi odlično servirao, a čim je malo zakazao prvi servis, Borna je iskoristio svoju priliku te oduzeo servis protivniku za 2:1 u trećem setu. Do kraja susreta, Borna je mudro održavao prednost, čvrsto držeći svoj servis. Na 4:3 u završnom setu, prije svog servisa, Ćorić je zatražio medicinski predah i otišao u svlačionicu.

Povratkom na teren, sve je ostalo isto. Ćorić je do kraja rutinski priveo posao kraju te utišao publiku izvrsnim servis gemovima u kojima Francuz nije imao priliku za preokret.

U drugom susretu dana Marin Čilić će imati priliku protiv Jo-Wilfrieda Tsonge ostvariti drugu pobjedu te dovesti Hrvatsku, već prvog dana, na korak do osvajanja Davis Cupa, na vrućem gostujućem terenu.

(foto: Reuters)


Tagovi

Hrvatska teniska reprezentacijaJeremy ChardyBorna Ćorić

Ostale Vijesti