Ćorić nakon ulaska u finale: Večeras ću se napiti!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 16.09.18. | 19:27

Veliki meč hrvatskog tenisača.

Hrvatske je pobjedom Borne Ćorića u petom meču protiv reprezentacije SAD-a, ušla u finale Davis Cupa.

Mladi Zagrepčanin je u pet setova, nakon 4 sata i 10 minuta igre, svladao godinu mlađeg Francesa Tiafoea sa 6-7, 6-1, 6-7, 6-1, 6-3 i time omogućio Hrvatskoj treće finale u ovom natjecanju, a drugo u posljednje tri godine.

Ćorić je bio izrazito emotivan nakon pobjede.

„Nisam počeo dobro, bio sam nervozan, ali onda sam počeo igrati nevjerojatno“, bile su prve riječi današnjeg heroja hrvatskog tenisa. Ćorić je potom rekao da mu je ovo najveći uspjeh u karijeri: „Ovo je najveći meč u mom životu, najposebniji dan u mom životu, daleko“.

Potom je objasnio pad u trećem setu kada je izgubio pet gemova zaredom: „Pomislio sam da je gotovo. Igrao sam fenomenalno do tad, mislio sam da sam dobio set, ali on je došao na 5-4 i ja sam se stisnuo. Došla je panika, ali eto – uspio sam se vratiti. Da nije bilo publike nema teoretske šanse da bi dobio ovaj meč. Bio sam živčan i lud, pogotovo nakon trećeg seta, ali uspio sam se vratiti“.

Hrvatsku u finalu dočekuju Francuzi u Lilleu, ali Ćorić zasad još ne razmišlja o tom dvoboju.

„Trebat će mi sljedećih nekoliko dana za odmor i piti vino, pa ćemo onda vidjeti“, rekao je Borna i nasmijao prisutne.

Izbornik Željko Krajan zadovoljan je plasmanom u novo finale Davis Cupa koji se ove godine igra posljednji put u ovom formatu.

„Tako mala država,a tako veliki uspjeh. Iako se čini normalan taj uspjeh jer imamo jaku momčad, malo država može reći da igraju tako često finale“, izjavio je Krajan.

Poraženi u prethodnom dvoboju, Marin Čilić, zahvalio se publici na posljednja tri dana snažnog bodrenja naglasivši da im je ovo bio jedan od najtežih, ali i najdražih uspjeha hrvatske teniske reprezentacije. Potom je povratnik Mate Pavić poveo pjesmu sa zadarskom publikom.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Borna Ćorić

Ostale Vijesti