Čilić nakon preokreta: Igrao je odlično!

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 02.09.18. | 16:44

Naš tenisač vratio se nakon gubitka prva dva seta

U trećem kolu US Opena, naš najbolji tenisač Marin Čilić vratio se nakon dva seta zaostatka (4:6, 3:6) protiv devetnaestogodišnjeg Alexa De Minaura te slavio u zadnjem odlučujućem setu sa 7-5! 

Nakon susreta, Marin nije štedio riječi hvale za mladog protivnika: "Igrao je odličan tenis tijekom cijelog meča, osobito u prva dva seta! Izuzetno se kretao i stizao teške lopte. Kasnije sam ja postajao bolji. Popravio sam servis i počeo stvarati veći pritisak."

Kad se činilo da je Čilić prelomio maratonski susret u svoju korist, s obzirom da je poveo 5-2 u zadnjem setu te imao 5 meč lopti, od tog tri povezane na protivnikov servis, mladi Australac kojeg trenira umirovljena legenda Lleyton Hewitt je sve to izvukao te izjednačio susret na 5-5. Ipak Čilić veže dva odlična gema kad je bilo najpotrebnije te prolazi u drugi tjedan zadnjeg Grand Slama sezone!

"On nije odustajao pa je peti set bio veoma napet i emotivan. Obojica smo već bili umorni, ali ustrajni. Moram mu čestitati na dobroj igri i skorom prolasku jer su danas odlučile nijanse.

U drugom tjednu u osmini finala, našeg igrača čeka Belgijac David Goffin, deseti nositelj turnira!

(foto: Reuters)

 


Tagovi

ATPDe MinaurUS OpenMarin Čilić

Ostale Vijesti