Marko Lukunic/Pixsell
Marko Lukunic/Pixsell

Čekaj, što se upravo dogodilo? Borna Gojo pao na ATP listi (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.12.21. | 11:26

Uskoro će biti službeno obznanjen na 282. mjestu.

Hrvatski junak ovosezonskog Davis Cupa Borna Gojo koji je kao 279. igrač svijeta s tri pobjede protiv debelo favoriziranih suparnika omogućio našoj reprezentaciji plasman u finale, uskoro će pasti na ATP listi.

Krovna teniska organizacija ne uzima u obzir rezultate Davis Cupa, već samo one na turnirima pod svojom ingerencijom. ATP novu ažuriranu listu objavljuje svakog ponedjeljka, a stranica live-tennis.eu svakodnevno prati rezultate aktualnih turnira, zbraja ostvarene rezultate i pokazuje nova kretanja u plasmanu igrača.

Gojo će tako od idućeg tjedna pasti za tri pozicije i biti 282. igrač svijeta. Zadržat će status šestog najbolje rangiranog hrvatskog igrača. Pet pozicija više od njega rangiran je neuništivi Ivo Karlović, Duje Ajduković je 269. igrač, a Nino Serdarušić nalazi se na 247. poziciji. Jedini naši predstavnici u top 200 i dalje su Borna Ćorić na 73. i Marin Čilić na 30. poziciji, njihov plasman u posljednjem tjednu se nije mijenjao.

Promjena nema ni na samom vrhu, Novak Đoković će za koji dan ući u 351. tjedan kao svjetski broj jedan. Po tome je već neko vrijeme rekorder među muškarcima, a u povijesti tenisa ispred njega je samo Steffi Graf s 377 tjedana na vrhu. Ukoliko nastavi s dominacijom, Nole će njen rekord srušiti prije ljeta.



Tagovi

Borna GojoHrvatska teniska reprezentacijaHTSDavis CupATP

Ostale Vijesti