GUGLIELMO MANGIAPANE/Action Images
GUGLIELMO MANGIAPANE/Action Images

Brojni kolege tenisači dali podršku Novaku, javio se čak i njegov 'prijatelj' Kyrgios, baš kao i Čilić

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 07.01.22. | 13:40

Australski tenisač je u nekoliko navrata žestoko kritizirao prvog tenisača svijeta, ali sad je bio drugačije raspoložen.

Ako bi za jednu osobu na ovom svijetu Novak Đoković bio siguran da ga neće podržati u situaciji kad je gotovo jednak broj onih koji su na strani srpskog tenisača i australske vlade, onda je to Australac Nick Kyrgios. 26-godišnjak je u nekoliko navrata žestoko i javno kritizirao najbolje tenisača svijeta, ali ovaj put je njegov ton bio nešto drugačiji.

Sapunicu oko Đokovića i njegovog dolaska/odlaska/prisiljenog pritvora u Australiji znate. Najbolji tenisač svijeta trenutno se nalazi u imigracijskom pritvoru u hotelu Park u Melbourneu, odakle čeka odluku na žalbu za deportaciju koja je zakazana u ponedjeljak.

"Gledajte, definitivno vjerujem u poduzimanje mjera, cijepio sam se zbog drugih i zbog mamina zdravlja. Ali loše, jako loše se nosimo s Novakovom situacijom. Ovi memeovi, naslovi, pa on je jedan od velikih šampiona i, na kraju krajeva, on je čovjek. Moramo biti bolji", napisao je najbolji australski tenisač na svojim društvenim mrežama.

Riječi podrške dobio je i od najboljeg servera današnjice, Johna Isnera, koji ne na kraju stavio #IStandWithNovak što u prijevodu znači da je on uz njega.

"Nije ispravno što Novak sad prolazi. Nema opravdanja za takav tretman. Slijedio je pravila, dopustili su mu da uđe u Australiju i sad ga drže pritvorenog protiv njegove volje. To je sramota", napisao je Isner.

Za kraj, oglasio se i Marin Čilić.

„Teško je išta suditi jer nemamo punu informaciju o slučaju. Teško je išta objektivno suditi je li australska vlada trebala odlučiti ranije ili nije, to je njihova stvar. Ali nevjerojatno je da se ovako sve odvilo, pogotovo Novaku. I da se još događa. Jako mi ga je žao i nadam se da će se sve jako brzo riješiti“, istaknuo je najbolji hrvatski tenisač.




Tagovi

Novak ĐokovićNick KyrgioskoronavirusCovid-19covid-19

Ostale Vijesti